2016 Eventyrteatrets juleforestilling “Et Juleeventyr”

Jeg tror ikke, at hverken min datter Diana eller jeg har oplevet noget mere magisk end jul i Tivoli. Vi er virkelig imponeret, når vi går gennem indgangen til Tivoli og ser mange forskellige former for julepyntning – juletræer med kugler, kranse med sne og selvfølgelig nisser.
I dag er vi i Tivoli for at se Eventyrteatrets julemusical ”Et juleeventyr”. Eventyrteatret har i år 25 års jubilæum, og de har i årene begejstret børn og voksne med deres store og flotte anlagte forestillinger i efterårsferien, men har dog kun siden år 2000 spillet juleforestillinger.
I år har Eventyrteatret valgt at genopsætte ”Et juleeventyr”, der tilbage i 2012 fik en bragende succes. Diana og jeg var nogle af dem, der så forestillingen flere gange, og som de øvrige juleforestillinger, har vi været ret ærgerlige over, at de ikke blev indspillet på DVD, for selvom det hele handler om jul, så kan man jo sagtens se forestillingerne igen og igen.


Vi glæder os derfor over, at ”Et juleeventyr” får repremiere, og jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg virkelig håber, at dette er en tendens, der fortsætter, for hvor ville Diana og jeg elske at se de gamle juleforestillinger sat op igen.

Når nu vi står og småfryser og venter på at komme ind i Glassalen for at se forestillingen, så kan vi jo lige så godt købe Eventyrteatrets 25 års jubilæumsforestilling på DVD, for vi blev virkelig imponeret af både fortællingen, de unge skuespillers præstationer, men også af historien og det visuelle på scenen.
Vil vi blive lige så imponeret af denne juleforestilling, der traditionen tro kun varer en time uden pause?
Selve handlingen
De fleste ældre børn og voksne kender Dickens historie om Et juleeventyr, som Eventyrteatrets forestilling bygger på, men det er vist kun grundhandlingen, der har lighed med Dickens gamle historie.
Ebbernisse Skrut, der er meget rig men også meget nærig. Han får i forestillingen besøg af 3 juleånder – og hvilke 3 helt fantastiske juleånder det er.
Deres formål er, at vise Ebbernisse Skrut, hvad der sker, hvis ikke han begynder at åbne sit hjerte for julen, ved at være lidt mere sød ved andre, vise næstekærlighed og ikke mindst gavmildhed. Julen er jo hjerternes fest, men det har Ebbernisse Skrut vist ikke lige opdaget.
De 3 juleånder viser ham både fortiden og fremtiden, og det burde få selv en hardcore gammel hidsigprop af en nisse til at tø lidt op.
Men kan Ebbernisse Skrut overhovedet nå at ændre sig på bare en enkelt nat? Vil Ebbernisse Skrut finde glæden ved at være noget for andre?
Vi møder nemlig ikke kun Ebbernisse Skrut, men også hans familie i form af nevøen Freddy. Han er en frisk og glad ung nisse, der byder sin onkel velkommen juleaften, men den gamle gnavpot er bare sur, men det stopper bestemt ikke Freddy. Får han mon held med at vise sin onkel godhed?

Vi møder også Ebbernisse Skruts bogholder Bob. Han er far til flere børn bl.a. lille Tilly, der er født som krøbling. Hun er den sødeste lille pige med det mest lyse sind, men hvad vil der ske med lille Tilly, hvis ikke julens ånder får held med at forandre Ebbernisse Skrut? Oh ak og ve, hvordan skal det hele dog ende?

Nu er det jo Eventyrteatret, så mon dog ikke, at det hele ender godt? Det er jo også jul.
Bragende flot
Vi var vidende til en forestilling, der virkelig hang godt sammen, vi oplevede sang og musik på højeste plan og et skuespilteam, der virkelig bare kan alt. Vi oplever en historie, der er utroligt godt skrevet – og sange, der gik lige til hjertet. Vi griner, vi klapper i takt og vi frydes – for det er virkelig en fryd at opleve denne jule forestilling. Vi er atter blevet blæst omkuld af en fortælling, af musik og en talentmasse, der nok er det bedste, som Danmark kan byde på – internationale kommer de hver og en langt, for Eventyrteatret og Danmark er førende indenfor dette område.
Selvom vi har set forestillingen før, er det bestemt ikke en kopi. Nye skuespiltalenter er kommet til, og de sætter hver især deres præg på forestillingen.
Både Diana og jeg er rørende enige, Eventyrteatret har gjort det igen – og vi er heller ikke denne gang skuffet. Vi har haft en super god oplevelse i den time, som forestillingen varede, og der blev sunget med på sangene på vejen hjem, for heldigvis er sangene da udgivet på CD.
Sangene er nemlig et kapitel for sig selv. De bliver fremført med en fantastisk energi og understøtter handlingen på fineste manér. Og specielt en af sangene med tilhørende dans lagde Glassalen godt og grundigt ned – det kan ikke forklares, men skal bare opleves. Endnu et mesterværk fra Eventyrteatret.

Jeg synes, at dette stykke er et perfekt julestykke, nisser, en god historie og selvfølgelig en happy ending – hvad kan man forvente mere? Tak til Eventyrteatret for oplevelsen.
Diana og jeg er ligeglade, vi topper med en ekstra stjerne og sprænger rammen og giver
7/6 stjerner til Eventyrteatrets forestilling ”Et juleeventyr” i Glassalen i Tivoli – Vi skal simpelthen ind og se forestillingen igen, for ikke kun er de unge talenter fantastiske i deres roller, men sangene gør, at det kan blæse, regne, sne nok så meget udenfor, for hos Eventyrteatret i Glassalen er der varme, og der er kærlighed.
Nu kan det vist godt blive jul.
*******
”Et juleeventyr” spiller hver weekend frem til jul i Glassalen i Tivoli, og billetten giver gratis adgang til det smukke julepyntede Tivoli. Billetter kan købes hos billetlugen eller direkte gennem Eventyrteatrets butik, se mere på www.eventyrteatret.dk
Fotos: Ole Mortensen
Tina Magling
November 2016

Don`t copy text!