2013 Cirkus Arena

Man siger, at det nærmest er umuligt at gentage en succes, så derfor var min datter og jeg meget spændte på, hvad Cirkus Arena havde til os i denne sæson. Sidste års forestilling var jo noget nær det bedste cirkus, vi havde set, så spørgsmålet var, om Benny Berdino kunne gøre det igen?
Og for ikke at sige for meget, så JA, det kunne Benny Berdino, og det gjorde han.

Starten
Vi havde egentlig forventet, at forestillingen ville blive bygget op stille og roligt, for så at kulminere i et brag til slut, men vi tog fejl. Vi tog så grueligt fejl. Vi blev fastholdt med bankende hjerte og åndeløs spænding fra det aller første nummer, hvis jeg ikke lige medregner den smukke Anastazia og klovnen Augusto danse Gangnam Style med alle artisterne.
Og så starter magien
Selvom vi hjemmefra havde læst på Cirkus Arenas hjemmeside, hvad forestillingen bød på af herligheder, så var vi på ingen måde forberedt på, hvad vi skulle se.
Aldrig har jeg siddet med hjertet helt oppe i halsen over et cirkus nummer som jeg gjorde, da Navas Brothers sætter gang i dødshjulet og laver de mest sindssyge øvelser som at sjippe og lave saltomortaler udenpå hjulet – også med bind for øjnene. Jeg har aldrig nogensinde kommet med så mange udbrud som ”Uh”, ”Ih”, Neeeej” og det sluttede med et ”Pyyyhh” da det hele endte godt.
Jeg mangler ord. Det var mere end spektakulært, det var magisk og slet ikke til at forstå.

Det svageste nummer
Hvordan kommer man så ned på jorden igen? Sharon Berousek klarede at jonglere, mens hun gik i spagat og dreje rundt om sige selv, men noget fantastisk og særpræget nummer, synes vi nu ikke, det var – men det er nok heller ikke let at komme efter de unge Navao brødre og deres dødshjul. Men hun gjorde det meget godt, men jeg vil nok betegne dette jonglerings nummer som forestillingens svageste.


Gode og sjove klovne
Cirkus Arena har igen allieret sig med klovnen Jimmy Folco. Han gør, hvad han er bedst til, nemlig at få hele teltet til at grine, og det fungerer til fulde. Det er rigtigt smart at lade klovnene, for i år er der 2 klovne, der supplerer hinanden utroligt godt, underholde, mens der rigges til i manegen. Klovnene, der ved flere lejligheder får god hjælp af publikum – mere vil jeg ikke sige, binder numrene sammen på en rigtig god måde. Det er let at se, at Jimmy Folco og den nye klovn Augusto (Morten Eisner) hygger sig sammen og det gode humør smitter af på publikum.

Tilbage til verdensartisterne
Vi møder 5 yndige piger fra Mongoliet på deres et-hjulede cykler. Ikke nok med, at de unge piger cykler rundt på nogle nok 2 meter høje cykler, det synes jeg jo er en bedrift i sig selv, men de formår at balancere med en masse tallerkner på hovederne. Hvordan servicet kommer derop, det skal ses. Vi var imponeret, godt og gammeldags imponeret. De unge piger var knivskarpe, og det var et fantastisk nummer.

Dromedarer og zebraer
Min datter Diana måtte lige kigge en ekstra gang, da Patrick Berdino kom ind i manegen fulgt af dromedarer og zebraer. Det er ikke lige, hvad man forventer i et cirkus, men vi må vist til at lære, at i Cirkus Arena, kan man kun blive overrasket. vi var imponeret over nummeret. For hvordan får man zebraer til at samarbejde med dromedarer? Og de var slet ikke de eneste dyr i manegen, men jeg skal jo ikke røbe alt her – kun at det er et ret flot nummer.

Dødsdromen
Lige før pausen, kom, hvad jeg troede var et kikset og uinteressant nummer. Jeg skulle dog blive meget klogere, for selvom jeg før i Cirkus Arena har set dødsdromen, og ikke fandt dette nummer specielt interessant, så måtte jeg i år overgive mig helt og holdent. Jeg kan forstå, at der kan være 2 motorcykler i dromen, også måske 3, men at der kommer 6 motorcykler ind og at dødsdromen også bliver skilt på midten MENS motorcyklerne kører rundt inden i den, der måler 4 meter og 80 cm i diameter, ja, det mig et mysterium, at det kan lade sig gøre. Og tænk at de tør…. Alle tilskuerne var vildt begejstret, og det var bestemt ikke uden grund.

Elefanter og merchandise i pausen
I pausen kunne man shoppe lidt merchandise, få hjertet, lunger og andet på plads igen – eller få en ridetur på en af de smukke elefanter. Det kostede 40 kr. at ride på mit yndlingsdyr, men selvom jeg havde stor lyst til at få en ridetur, så frarådede min datter det, for som hun sagde, ”Så skal forestillingen jo i gang igen, og så kan du ikke bare hænge der halvt oppe på elefanten, mor” … Så jeg lod værre, og opfordrer i stedet Cirkus Arena til at anskaffe en stige og et hejseværk til næste år 🙂
Husk, at hvis der skal handles merchandise i forteltet, så gør det før forestillingen eller i pausen. Det hele er taget ned efter forestillingen, men det er nok det cirkus med det største udvalg, så der er rigeligt til alle – også selvom jeg fik shoppet amok.

Ingen Cirkus Arena uden heste
Igen i år er der de smukke og velplejede heste med i forestillingen. Smukke sorte friserheste viste, hvad dressur, kærlighed og tålmodighed kan udmunde i. Det er så smukt, og min datter fik bare sådan en lyst til at strække hånden ud og ae de smukke dyr.
Der var faktisk flere numre med heste i dette års forestilling. Sidst i 2. afdeling møder vi Casselly og hans elefanter, der i år har selskab af nogle meget smukke hvide hingste. Elefanterne og hestene laver de flotteste formationer sammen, og vi er alle meget begejstret. Det er altså også et flot skue, når de store elefanter kommer ind i manegen efterfulgt af de hvide hingste. Der er vist nogen, der har fortalt de smukke dyr, at det skulle være så sundt at sjippe, for midt i nummeret med elefanter og hingste, der kommer et par sjippetov i brug – se med, det kan ikke blive mere fantastisk. Og nu har min datter endeligt fundet ud af, hvad hun ønsker sig i julegave. Hun sagde nemlig efter forestillingen ”Jeg ønsker mig den store flotte hanelefant Mambo. Han kan nemlig rydde op efter sig”

Linedansere i 2 etager
I 2. afdeling møder vi også nogle linedansere, der faktisk går på liner i 2 etager, det er ikke noget, vi har set før, og jeg synes, det er meget flot udført. De kan både hoppe over hinanden og bære nogen i en stol på deres skuldre – dog ikke på samme tid – og når deres nummer er slut, så er spørgsmålet så, hvordan kommer de ned… ja, se selv med i Cirkus Arena, jeg skal bare sige, at jeg var glad for, at jeg ikke sad, hvor The 4 Navas gik ned.
Kinesere i en klasse for sig
I dette års Cirkus Arena er der flere kinesiske artister med. Truppen Puyang Troupe laver helt unik akrobatik og jonglerer med hinanden på fødderne, og det hele er mere fantastisk end jeg nogen side har set før. De flyver rundt mellem hinanden og deres nummer er helt eminent. Flot udført til bravour.

Min favorit
Min personlige favorit i dette års cirkus er artisten Cai Yong. Den mand bestrider al den muskelkraft og selvkontrol af kroppen, der findes. Jeg kan godt forstå, at den unge kineser har vundet guldklovnen i Monte Carlo, og at han har optrådt for Præsident Obama, for denne unge mand kan noget, jeg ikke tror andre kan.
Jeg kan kun gentage mig og sige, at det absolut skal ses, for det er slet ikke til at beskrive.

Et mesterstykke uden lige
Dette års forestilling fra Cirkus Arena er ikke mindre et mesterstykke af rang. Jeg synes sidste års forestilling var uden sidestykke, det tager jeg lige i mig igen og udnævner dette års forestilling til det flotteste, mest spændende og fantastiske forestilling jeg nogen sinde har set. Hele forestillingen var rigtigt godt sammensat, og jeg kan klart anbefale Cirkus Arena 2013 – det kan bare ikke blive bedre… men måske skal jeg til næste år tage mine ord i mig igen 🙂
Som min datter siger ”De skal have 10 stjerner for wow effekten”.

Jeg kan kun kaste med anmelder stjerner, men jeg kan ikke give mindre end de maksimale 6 ****** stjerner. Jeg ville så gerne sprænge rammen, for denne forestilling var helt uden sidestykke.
Mere info om billetter, spillesteder mv kan fås via Cirkus Arenas hjemmeside www.arena.dk, her findes også et lille videoklip fra dette års forestilling.
Jeg vil her til slut opfordre Benny Berdino om at overveje at optage dette års forestilling på DVD, så den kan købes. Det er absolut en forestilling, der kan ses igen og igen og igen … og igen.
Efter forestillingen talte jeg med nogle børn, der havde været i Cirkus Arena.
Diana, 15 år: ”Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, ikke andet end at det var fantastisk. Jeg har ikke nogle yndlingsnumre, for det hele var bare så godt”
Camilla, 15 år: ” Det var rigtigt godt, og motorcyklerne i dødsdromen var de bedste”
Johan 9 år: ”Hold kæft, det var sejt”
Beate 5 år: ”Jeg måtte holde min mor i hånden, for det var meget spændende. Jeg vil gerne se det igen”.
Jannik 11 år: ” Faktisk var jeg ret vild med ham kineseren, der kunne en masse med kroppen, men motorcyklerne var også ret gode”

Tina Magling
April 2013

Don`t copy text!