2015 Tropikariet, Helsingborg Sverige

Egentlig var det meningen, at jeg og min familie, skulle se en udendørs seværdighed i Sverige, men da den svenske regn ikke synes om at stoppe, bare fordi vi ikke havde taget regntøj med, så ændrede vi planer og drog mod Helsingborg.
Vi havde nemlig hjemmefra læst om en seværdighed med navnet ”Tropikariet” som dog hvilket virkede lidt kedeligt, men ok, det var indendørs.

Da vi ankom, var der en pæn lang kø, men vi stillede os klar, for det burde ikke tage lang tid at komme ind. Det gjorde det nu, men en medarbejder kom med kaffe og informationer til os alle. Han uddelte bruchurer om stedet, så vi kunne være godt forberedt, til når vi kom ind.
Han fortalte bl.a. at de kun lukkede et vist antal besøgende ind, for ikke at ødelægge oplevelsen for alle, hvilket jeg synes, var en fantastisk måde, at tænke besøgende på. Så vi blev lukket ind, når nogle gik ud. Det var der mange seværdigheder i Danmark, der kunne lære noget af.
Efter en lille halv time kom vi ind, og jeg må sige, at min første tanke om stedet blev gjort til skamme. Det var en total oplevelse af de helt store. Vi blev bl.a. budt ”velkommen” af bladskærermyrer lige ved indgangen – det var ret sjovt.

Leguaner, lemurer, slanger og silkeaber
Tropikariet var inddelt i forskellige lande, med relation til de dyr, vi kunne se – og her vil jeg lige komme med en lille advarsel, man skal passe på, hvor man går, da flere af dyrene ikke er i bure, men går/flyver frit. Det gør også, at man med lethed kan få helt fantastiske billeder (dog må man ikke bruge blitz), men da nogle af dyrene, specielt de skønneste lemurer virkelig føler, at de er ansat af Tropikariet for at være fotomodeller, så er det meget let at være ”dyrefotograf”.

Man går fra den ene verdensdel til den anden og oplever nogle dyr, der har det rigtigt godt. I hvert rum er der værter, som man kan spørge om alt, og de fortæller rigtigt gerne. Igen er jeg imponeret over, hvor meget, der er gjort for, at familien får en helhedsoplevelse og fuld valuta for pengene.
Jeg så mange børn stå opslugt ved terrarierne med bl.a. slanger, vandrende pinde og kamæleoner, mens jeg skyndte mig videre til dyr, der var mere ”mor-venlige”.

Et eventyr i 3. etager
Selve Tropikariet er i 3 etager. Noget jeg vil fremhæve er selvfølgelig starten på eventyret, hvor vi alle blev vildt begejstret over, hvor tæt på dyrene man kommer, men også regnskovsnatten er meget speciel. Her går man i næsten mørke, og mærker flagermus flyve rundt – man kan mærke vingesuset i håret, og det er en meget speciel oplevelse.

Noget andet, der virkelig tiltrak vores opmærksomhed var kælderetagen. Her finder man et kæmpe akvarie, og man kan se ind til den teknik, der skal til, for at få sådan et stort akvarie til at fungere optimalt. Det er lidt fascinerende, synes den lidt ældre del af familien.

Efter akvariet går man ind i lidt af et hit. Jeg havde egentlig tænkt, at jeg ville skrive, at det var en overraskelse, men jeg vil nu alligevel løfte sløret for denne genistreg. I et stort bassin med en masse doktor fisk (Garra Rufa). Normalt har jeg et problem med doktorfisk i diverse fiske spa, hvor fiskene lever i oplyste kar uden gemmesteder, ilt eller grønt. Her er der både ilt, grønt, gemmesteder – og en masse fisk parat til at sutte på fingre  Det var et ubetinget hit her i familien.

Fantastiske forhold for både dyr og mennesker
Noget helt fantastisk ved stedet er også, at de går meget op i dyrevelfærd. Der bliver flere steder bedt om, at man vasker og/eller spritter hænderne, og i de forskellige bassiner med dyr, der må røres, er der opstillet vaske med sæbe og sprit, som man skal benytte både før og efter et besøg i det våde element.

På 2. salen er der et rum, hvor de yngre gæster kan grave efter dinosaurer skeletdele. De kan så se på en liste, hvilke dele, de har fundet, og når de er trætte af det (eller forældrene er) så skal de bare begrave delene igen, så de næste børn kan finde dem – det var et stort hit hos de små.

Klart et besøg værd
Jeg var virkelig imponeret – hele familien var virkelig imponeret over dette sted – lige fra starten, hvor vi stod i kø, og til det flotte sted, hvor dyrene var i centrum, og hvor vi færdes på dyrenes præmisser.
Alt var rent og pænt, og så lige en lille anbefaling. Skal I besøge deres lille café, så prøv en ”Kärleksmums” en kage, der bare smagte SÅ godt.

Der er gode handicap forhold i Tropikariet, der er elevator til samtlige etager, så man kan også have klapvognen med rundt, der er brede gange, og der er handicap toilet bl.a. i kælderen.

En helt fantastisk oplevelse, som vi kun kan anbefale. Et eldorado af dyr, søde og … mindre søde i dejlige omgivelser.

Vi kan kun give max stjerner til Tropikariet 6 ****** af de fineste

Se evt. mere på deres hjemmeside www.tropikariet.se

Tina Magling
juli 2015

Don`t copy text!