2018 Eventyrteatrets juleforestilling ”Julekortet”

Det var nu lidt råkoldt, da vi endelig nåede Tivoli. Vi var inviteret ind i Glassalen for at anmeldelse Eventyrteatrets juleforestilling ”Julekortet”, men over Sjællandsbroen på vej til Tivoli var der kø… og der var kø. Faktisk nåede jeg at stresse lidt op over, at vi hold i kø så længe her på så vigtig en dag. Heldigvis blev vi kun omkring en halv time forsinket, og nåede Tivoli inden forestillingen startede.

Tivoli er jo som altid op til jul så stemningsfuld og hyggelig, så vores stressniveau nåede at falde en hel del, da vi gik gennem denne smukt pyntede have mod Glassalen.
Vil Eventyrteatret sprede juleglæde og stemning som de foregående år? Vil Eventyrteatret byde på en forestilling, hvor vi går fra Glassalen med et smil om munden og julestemningen i top – tja, det finder vi ud af, for nu er de skønne popcorn købt, programmet læst og nu hejses den smukke lysekrone op og forestillingen begynder.

Selve handlingen – kort fortalt
Nis Nissen sender fra Nisseposten. Der er nemlig et problem – et stort og voldsomt problem.
I mange år, har Nisseposten kun formået at få 1 uf af 10 julekort ud, og det er specielt Julemanden rigtigt ked af. Derfor er direktøren Frans Frossenpind blevet fyret og ”deponeret” til Sydpolen. Den nye direktør hedder Normann Mosbund og han har visioner. De ansatte må bla. ikke holde julefrokost i arbejdstiden længere, de skal desuden arbejde hurtigere og længere.
Det er jo noget værre rod.


Vi oplever en arbejdsgang i nisseposthuset, som er ret ineffektiv. Det er faktisk ret sjovt, men ikke for kunderne, for intet nisseposthus uden nissekunder.
Men hvad gør kunderne så, når de ikke kan få afleveret deres julekort? Jamen, de går da igen. Uha da da. Det er heller ikke noget, som medlemmer af nisseministeriet synes bestemt godt om.

Normann Mosbund ansætter den unge computernisse Pip til at effektivisere hele Nissepostens computersystem. Hun er også yderst effektiv og opfinder tillige en ”dims”. Denne går ud på, at tanker føres til handlinger, da der også medfølger nogle ”Armforstærkere” som hjælper armene med at gøre som hjernen tænker – det hele skulle så gå hurtigere og mere effektivt… men virker denne nye opfindelse?
Alt imens det hele foregår, bliver Normann Mosbund også overvåget af medlemmer af Nisseministeriet – og de lægger bestemt ikke skjul på, hvad de mener omkring arbejdsgangen og Normann Mosbunds ledelse.

Pludselig opstår der et stort problem. På Pips computer står der pludselig ”Hvem er du” og ” Hvad vil du”. Sagen er, at en slags kunstig intelligens har taget magten over Nissepostens computersystem, og det har i første omgang bevirket, at Normann Mosbund er blevet lukket inde på kontoret. Da medarbejderne i Nisseposten alle har fået Pips opfindelse på, så falder de også i denne kunstige intelligens ”klør”, og så er gode råd dyre.
Hvad med alle julekortene? Hvad med Normann Mosbund og hans familie? Og vil det nogensinde lykkes at gøre Julemanden glad?
Jeg kan røbe så meget, at hjælpen kommer fra en helt uventet kant.

Sangene
Ingen musical uden sange – det siger jo lidt sig selv.
I denne juleforestilling fra Eventyrteatret er der nogle helt fantastiske sange med. Vi nød dem alle – og på vej ud af Tivoli, tog jeg mig selv i at gå og nynne en af sangene. Godt at CDen kunne købes i deres lille butik bagerst i Glassalen, for sangene sniger sig ind, så det er umuligt ikke bagefter at have en eller flere sangene i hovedet.

Vi jubler
Vi griner, jubler men bliver også en lille smule rørte.
Fortællingen er helt formidabel, og de unge talenter gør det alle helt fantastisk. Lige fra de helt unge til de mere erfarne skuespillere, ja jeg bliver gang på gang imponeret over både talentmassen og de unges dygtighed og evne til at formidle.

Vi kan kun give 6 stjerner for denne hæsblæsende og underholdende julemusical – det er fornøjeligt, festligt og eminent spillet af de unge talenter. Det hele går op i en højere jule-helhed, og det er virkelig et mesterværk af dimensioner.
Vi blev underholdt i den time forestillingen varede – og vi gik fra Eventyrteatret og Tivoli med et smil om læberne (og sange i hovedet).
På vejen hjem talte min mand og jeg om, at landets transportminister burde se forestillingen – for hvis bare, at alle hjælpes ad, hvis bare der kunne ansættes en computernisse som Pip i ministeriet, så ville alle julekort og pakker komme ud – Eventyrteatret har en plan, og vi har set at den virker.

Ingen nævnt ingen glemt
Min datter Diana og jeg har altid holdt på, at vi ikke vil fremhæve nogle frem for andre. Nogle af de unge har mere fremtrædende roller, men alle er en yderst vigtig del af forestillingen. De er alle en del af en helhed som fungerer optimalt. De gør det  alle helt perfekt på scenen, derfor kunne vi ikke drømme om at fremhæve nogle af skuespillerne.

 6 smukke julestjerner til Eventyrteatrets forestilling ”Julekortet”. Tak for en fantastisk oplevelse og glædelig jul.

Man bliver i så dejligt et julehumør af at se Eventyrteatrets “Julekortet”, så vi har købt billetter til endnu en forestilling – for kan man få julehygge og stemning nok, nej, det tror jeg faktisk ikke, at man kan.

Læs gerne mere om forestillingen på Eventyrteatrets hjemmeside www.eventyrteatret.dk

Fotos i anmeldelsen er venligt udlånt af Ole Mortensen/Eventyrteatret

Tina Magling
Anmelder www.magling.dk

 

 

 

 

Don`t copy text!