2018 Fredericia Teater ”Prinsen af Egypten”

Fredericia Teater har  valgt, at genopsætte  musicalen  ”Prinsen af Egypten” op på  Det Kongelige Teater, Gamle Scene (Kongens Nytorv 9, 1050 København K) med  Premiere: fredag den 21. juni kl. 19.30. Der er yderligere oplysninger sidst i denne anmeldelse.

Fredericia Teater har denne gang valgt en satsning af de helt store. De har valgt, at lave en musical over historien ”Prinsen af Egypten”. Det er noget af en mundfuld Fredericia Teater har givet sig i kast med, men med de tidligere opsætninger som Aladdin, Den lille Havfrue, Klokkeren fra Notre Dame mf og senest Seebach the Musical, så er forventningerne skyhøje – men spørgsmålet er så, om Fredericia Teater kan leve op til disse forventninger.

Vi ankommer til Fredericia Teater fulde af forventning. Vi har læst, at forestillingen varer 2 timer og 40 minutter med en pause, hvilket er en af de længere forestillinger – mon Fredericia Teater kan holde vores koncentration så længe? Vil vi gå fra teatret med ønsket om at se forestillingen igen? Vil Fredericia Teater give os den fuldendte oplevelse?
Min datter Diana er klar, jeg er klar – og hvad vi fornemmer, så er resten af publikum i salen også klar… og så slukkes lyset i salen og forestillingen starter.

Handlingen
Vi er nok mange, der kender handlingen om Moses, fra han som spæd lægges i en kurv som sendes ud i floden for at blive fundet af Egyptens Dronning, der selv har et lille spædbarn nemlig Ramses.
Drengene vokser op som brødre, og som drenge nu er, så kæmper de lidt mod hinanden i dygtighed og styrke – men de holder sammen.
Moses forlader sit hjem og drager ud i ørkenen, hvor han finder venner (og en kone), og han finder et kald. Han vil redde slaverne, så de kan blive fri.
Men bliver slaverne fri? Vil Ramses trodse sin bror, når han allermest har brug for ham? Vil Ramses se på, mens hans bror kæmper for det, som han tror på? Men vigtigst af alt, vil Gud hjælpe Moses i nødens stund?
Jeg vil ikke trætte jer med en udførlig beskrivelse af handlingen, for den følger meget godt historien, dog er der selvfølgelig lagt mere vægt på den menneskelige historie – Moses’ og Ramses’, hvilket giver mening.

Sangen
Sangene var et kapitel for sig. Selvfølgelig er der sange med i en musical – men her, jeg ved altså ikke, hvad det var, men jeg blev virkelig blæst bagud af begejstring.
Koret, musikere og hovedpersonerne… alle gav forestillingen det ekstra touch af noget helt specielt.
Og så er der lige de 2 brødre Ramses og Moses i skikkelserne af Lars Mønsted og Diluckshan Jeyaratnam… sikke nogle stemmer, og deres stemmer passede perfekt sammen. Det var virkelig helt vildt, og noget, som er sjældent at opleve. Men alle gør det helt utroligt på scenen, sangene passer rigtigt godt til handlingen, de giver en fantastisk stemning og en WOW fornemmelse.

Anbefales og seværdig
Kan Fredericia Teater så overhovedet magte en så stor historie, en historie, der er kendt af mange? Og svaret er her JA, det kan Fredericia Teater.
Teateret har igen vist, at de er blandt de helt store i Danmark, når vi taler musical. Nej, de er ikke blandt de helt store, de er førende – når vi taler om det professionelle musical teater. Man behøver faktisk ikke tage til hverken London eller New York for at opleve klasse forestillinger, for Fredericia Teater matcher dem alle – eller rettere sagt, de overgår de etablerede scener rundt om i verden med deres pragtopsætninger, talentmasse og evner til at tænke nyt.
Min datter og jeg har i hvert fald været meget spændte på, hvordan det hele skal løses med en historie, der er så kendt, men jeg må sige, at Fredericia Teater formår at gøre det igen. For vi er endnu engang blevet tryllebundet af en forestilling, der dels hænger fantastisk godt sammen, men også formår, at få os til at sidde tilbage med en følelse af fuldendthed. Vi kunne ganske enkelt ikke ønske os mere af en forestilling. Vi var begejstret og vi var rørte – og ja, kleenex kom da frem, for der blev spillet på alle følelser.
Både Diana og jeg var begejstret for den utroligt flotte handling, hvor alle gjorde deres ypperste for at give os en oplevelse uden sidestykke– og det lykkedes.
Lige efter forestillingen Prinsen af Egypten, kiggede min datter og jeg på hinanden og sagde i kor… ”Den forestilling må vi se igen”, og ja, jeg har nu købt billetter til Prinsen af Egypten, når forestillingen rammer Det Kongelige Teater i 2019.

Vi er henrykte
Det er en forestilling, man bare skal se. Den er fortryllende, den er smuk, den er utroligt velspillet og det er Fredericia Teater, når de bare gør det, de bedst kan.
Diana og jeg var begejstret, både over scenografien, skuespil præstationerne og over musikken…. Vi kørte hjem efter forestillingen i en tåge af lykkerus, hvor vi bare blev ved med at sige ”Hold da op, hvor var det godt – WOW”.
Vi må hoste op med 6 stjerner til forestillingen Prinsen af Egypten. Nu tror jeg virkelig ikke på, at der er en opgave, der er for stor og for krævende. De kan vist alt på Fredericia Teater.
Det er faktisk lidt sjovt. Jeg læste, at nogle forskere var ved at finde ud af, hvordan Moses skilte vandene… i stedet for at bruge mange forskerkroner på projektet, kunne de bare tage i Fredericia Teater, der vises det tydeligt (ups, der kom jeg vist til at røbe for meget).
Behøver jeg at sige, at vi anbefaler denne forestilling til alle, der har interesse for den gode historie, en velspillet musical og fantastisk scenografi?
Forestillingen Prinsen af Egypten spilles på Fredericia Teater i både den danske og engelske version, se mere på www.prinsenafegypten.dk for oplysninger om spilletider, og rejser videre til København, hvor den sættes op på Det Kongelige Teater i 2019.
Forestillingen varer 2 timer og 40 minutter med en pause – og det er bestemt ikke for længe.
Som tidligere bakker Fredericia by op omkring deres teater, hvilket gør, at man bare ved ankomsten til bymidten kommer i stemning ved at se de forskellige bannere og mærkater i vinduerne. Det er tydeligt, at byen er stolt af deres teater, og det er der også al mulig grund til.
6****** til Prinsen af Egypten, det er verdensklasse.
Fotos: Søren Malmose
Tina Magling
April 2018

Oplysninger vedr. opsætning på Det Kongelige Teater, Gamle Scene.

Forpremiere: onsdag den 19 juni & torsdag den 20. Juni kl. 19.30

Premiere: fredag den 21. juni kl. 19.30

Faste spilledage: Tirsdag – fredag kl. 19.30 Lørdag & søndag – kl. 15.00 & 19.30

Anbefalet aldersgrænse: fra 7 år

Handicap-pladser købes direkte via Fredericia Teaters billetkontor.

Varighed: 2 timer & 40 min. inklusiv pause

Billetpris: 228,00 – 678,00 DKK, inkl. billetgebyr

Don`t copy text!