2019 Anmeldelse af Eventyrteatrets ”Nissepatruljen” i Glassalen, Tivoli

En blæsende og råkold lørdag tog vi turen mod København og Tivoli for at anmelde Eventyrteatrets julemusical ”Nissepatruljen”. Ville vi igen i år blive indhyllet af julestemning, ja, det må tiden vise.

Vi blev alle imponeret over hvor smukt Tivoli var blevet pyntet med ”sne” på bl.a. træer og buske, og dette utroligt smukke juletræ foran Nimb med Swarowski krystaller – det er virkelig et utroligt og passer perfekt til dette ”Winter Wonderland”.

Ved Glassalen bliver vi først mødt af en duft af popcorn, jeg ved ikke med jer andre, men vi kan bare ikke tage ind og se Eventyrteatret uden lige at få en omgang popcorn. Desuden er Eventyrteatrets medarbejdere nogle af de sødeste og mest imødekommende mennesker, og vi nyder meget at handle i boden før forestillingerne, det er ligesom blevet en tradition for os.

Selve forestillingen
Forestillingen handler om 3 asociale nisser IQ, BB og Funny, der bliver indkaldt til møde af julemandens personlige assistent Frk. Morgenstjerne og julemandens sikkerhedschef BS Kristtjørn. De fortæller, at julemandens testtur med rensdyr og kane ikke er gået helt som planlagt. Julemanden var faldet i søvn, rensdyrene blev forvirret og kom til at flyve forkert, og så kom julemanden altså til at tabe sin magiske julegavesæk. Det er jo en katastrofe, for sækken er faldet ned i Den Forbudte Zone. Oh ak og ve.

Den Forbudte Zone er et sted, man sender nisser hen, som ikke kan lide jul, derfor er det ikke et af de mest positive steder i Nisseland. Men IQ, BB og Funny er ikke de gladeste nisser, så de takker ja til at rejse til Den Forbudte Zone for at finde julemandens sæk, mod at de får lov til at lægge deres nissehuer og rejse væk.

Vi følger så de 3 nissers rejse ind i Den Forbudte Zone, og ikke mindst Funnys evne til at bruge ordsprog på – eller rettere sagt manglende evne, da han ikke helt kan diverse ordsprog korrekt. Det bringer en masse grin frem i hele salen.

De 3 nisser kommer til Den Forbudte Zone, og lad mig sige det som det er, det er et meget specielt sted. Her må man ikke lave noget sammen, nissebørnene opdrages til at være alene og kun gøre noget for sig selv. Denne gruppe kaldes ”Du-dig-mig’erne”, og jeg er altså imponeret over, hvor mange gange det bliver sagt uden at nogle af skuespillerne snubler i ordene.

Vi møder også Tyson, en nisse der er i lænker. Han er vist ikke den mest talende nisse, men han er en vigtig brik i hele opklaringssagen, og det viser sig tillige, at han er en rigtig god ven.

Inde i Den Forbudte Zone møder vi også Gertrud. Det viser sig, at det faktisk er hende, som var Julemandens personlige assistent, men hun blev sendt til Den Forbudte Zone af Frk. Morgenstjerne, og langsomt finder de 3 nisser så ud af, at Frk. Morgenstjerne sender dem, som hun ikke kan lide, eller dem, der har et job som hun gerne vil have, ud i Den Forbudte Zone. Er det mon også det, som er der ved at ske med Julemanden? Ej, det må bare ikke ske.

Slutningen vil jeg ikke røbe her, men mon ikke det lykkedes de 3 asociale nisser hjulpet af både Tyson og Gertrud Gran at hjælpe, så der igen kommer ro og orden i Nisseland? Og måske bliver det endda også jul…

Noget jeg dog godt vil røbe er, at Tyson får hjælp til at komme af med sine lænker, og så viser det sig, at denne mutte nisse rent faktisk kan danse, og det langt bedre end nogen af de andre kan. Var der en efterfølger til denne fortælling, kunne vi måske se Tyson i ”Vild med Nissedans” på Nisse-TV.

Hvad synes vi så?
Forestillingen starter lidt svagt. Vi bliver ikke som tidligere år revet med fra starten, hvilket nok er helt naturligt, da vi som publikum skal have en masse informationer om nisserne, Nisseland og Den Forbudte Zone. Den svage start opvejes til fulde af et hæsblæsende tempo, som vi oplever, da nisserne ankommer til Den Forbudte Zone, hvor der både er humor og nogle helt utrolige sange. Faktisk er både min datter Diana og jeg vilde med alle sangene – der heldigvis kan købes på CD. Jeg kan da røbe, at vi på vejen hjem i bilen sad og sang de fleste sange fra forestillingen – vi kunne endda huske nogle ordene, til stor morskab for vores chauffør.

En julehyggelig forestilling
Vi nød historien, der virkelig er velskrevet, karaktererne er unikke, sangene som vi før nævnte er fantastiske, og det hele emmer af jul. Juleånden er velbevaret i stykket, der spilles mesterligt af de unge skuespillere. Vi er meget imponeret af de unges skuespilevne, hvor alle gjorde deres yderste for at levere – og det lykkedes til fulde. Både skuespil- og sangmæssigt kan de deres kram.

Eventyrteatret spiller i Glassalen hver weekend frem til d. 15. december, og har du ikke allerede sikret dig billetter, kan det sagtens nås endnu. Min datter og jeg synes, at det er en forestilling, der skal ses. Vi grinte så tårerne trillede, vi klappede i takt, og vi blev underholdt i den time forestillingen varede.

6 julestjerner fra os til ”Nissepatruljen” – det er en rigtig sød forestilling, der kan ses af alle fra 3-110 år.

Se mere om forestillingen på www.eventyrteatret.dk, hvor du også kan læse mere om, hvordan du får billetter til forestillingen – og husk, har du købt billetter til forestillingen, er adgangen til Tivolis smukt julepyntede have med i prisen.

Fotos i anmeldelsen af: Ole Mortensen

Der bruges stroboskoplys i forestillingen, hvilket der også er opslag om i selve salen.

Tina Magling

November 2019.

Don`t copy text!