2019 Mystery Hunt – “Kongens have”.

Vi er en familie på 4, der elsker at spille spil, elsker at være sammen og bare elsker at blive udfordret.

Da vi ikke skulle på sommerferie i år, ledte vi på nettet efter nogle interessante oplevelser, som vi kunne være sammen om, og fandt Mystery Makers, et firma, der både havde escape rooms og mystery hunts – en slags skattejagt ude i det fri.

Vi har prøvet Escape rooms før, noget vi virkelig fandt fascinerende og udfordrende, men vi havde aldrig hørt om disse Mystery Hunts i det fri.

Vi faldt i første omgang for Mystery Huntet ”Kongens hemmelighed” som foregik i Kongens Have i det indre København. Kongens Have er jo Tinas ”legeplads” hvor hun er kommet meget som barn, har leget, været til dukketeater mv, og med kulissen af Rosenborg Slot, Danmarks ubetinget smukkeste slot – efter Tinas mening, så var dette Mystery Hunt jo en selvfølgelighed at prøve.

Mystery Makers skriver på deres hjemmeside om netop dette hunt ” Kongen ligger for døden! I er børn af kongens mange elskerinder, og nu har han sendt bud efter JER! Mød op i Kongens Have og bevis, at I har blåt blod i årerne. Hvis det lykkes, vil I blive belønnet kongeligt!

Kongens betroede hofnar har skabt en prøve til jer. Gennem mystiske gåder og ritualer vil hofnarren afgøre, om I fortjener kongens velsignelse, og undervejs vil han underholde jer med vanvittige historier om Danmarks konger”.

Desuden er dette hunt lavet i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen, så vi var virkelig spændte på, om vi dels ville kunne klare opgaverne, men også om vi ville finde selve ideen interessant.

Vi havde på forhånd booket huntet og skulle derefter hente vores Mystery box hos Mystery Makers i deres lokaler på Grønningen 15. Her fik vi en ualmindelig god service, og fik tillige fortalt, at det ikke var nødvendigt at skynde os fra opgave til opgave. Vi havde al den tid i verden, vi skulle bruge, da der ikke var et hold lige før eller efter os. Det sidste tænkte vi en del over, for hvorfor skulle det være et problem, at der var et hold efter os? Kunne vi ikke bare gå videre til den næste udfordring, mens vi ventede på, at fx holdet før os blev færdige – eller holdet efter os kunne da tage en rundtur i Kongens Have, mens de ventede på, at vi havde løst opgaven.

Mens vi var i gang med huntet, gav beskeden virkelig mening. Man kan nemlig ikke bare springe en opgave over, de skal tages i rækkefølge.

Da vi ankom til Kongens Have, og efter vi var kommet med de obligatoriske ”WOW” og ”Ihhhh se der”, så blev jeg Tina udpeget til at være oplæser. Vi blev præsenteret for hofnarren Ludo, og så gik skattejagten i gang.

Vil vi blive anerkendt som Kongens børn til venstre hånd? Vil vi få navnet Gyldenløve – tja, det vil kun tiden vise, men vi er klar – faktisk mere end klar til at indtage Kongens Have, og til at indtage Danmarks trone som børn af Kongen.

Vi startede med at åbne den store æske, og indeni lå et brev med informationer, en brochure, et postkort, en kuglepen, en facitliste (hvis nu alt gik galt og vi ville bryde sammen i frustration) og så en kæmpe kuvert… Da denne blev åbnet, lå der 11 mindre kuverter, et kort og en blyant.

Og så gik starten.

Vi vil selvfølgelig ikke fortælle, hvad opgaverne gik ud på, men vi kom godt og grundigt rundt i hele Konges Have. Turen var regnet til at være ca. 2 km, som der står på Mystery Makers hjemmeside, og det passede nok meget godt.

Vi løste opgaver i alle forskellige sværhedsgrader, den næstsidste opgave var nok den, hvor alle vores ”små grå” blev sat på den største prøve, men med fælles hjælp, klarede vi den også.

Vi fik en masse ”fun facts” omkring de forskellige konger, hvilket gjorde dette hunt til noget ganske særligt. Vi nød turen rundt i Kongens Have, vi elskede historierne, som vi nu kan bruge i forskellige sammenkomster som fx ”Vidste I at ham Kong Christian d. VI var meget religiøs, og ved I hvad han gjorde ved de kirkegængere, der ikke gik i kirke? eller ”I skulle bare prøve at besøge Rosenborg Slot, for i kælderen hænger der et ……..”. Vi var vilde med de mange fortællinger om Danmarks konger gennem tiden.

Vi elskede de mange forskelligartede opgaver, hvor vi alle kunne bidrage, ikke en eneste gang var nogle af os ekskluderet af selskabet, vi var alle en vigtig del af opgaveløsningen, hvilket gjorde dette til noget helt unikt.

Hvordan de 11 opgaver hver især ender, vil jeg ikke røbe her – hvordan slutningen er, vil jeg heller ikke røbe men blot sige, at vi kun brugte en halv time mere end den estimerede tid. Vi brugte nemlig også meget tid på at sidde på bænkene rundt om i Haven og bare nyde kulissen.

Flere gange skulle vi som gruppe lave nogle små lege, og det fik både os og de øvrige besøgende i Kongens Have til at smile – vi gav den fuld skrue og gik helhjertet til opgaven, ja selv opgaverne blev læst med engagement, teatralsk stemmeføring og voldsomme armbevægelser.

Ok, jeg vil lige sige, at vi i familien har fået en ny yndlingsskulptur efter at have hørt om tilblivelsen. Jamen for pokker da kære Kong Christian IV, tsk tsk at du kunne finde på det …. nåh ja, I må selv prøve dette Mystery Hunt, for så er jeg sikker på, at I kan gætte, hvilken skulptur vi tænker på.

Vi kan dog godt forstå, at det anbefalede deltagerantal er minimum 4, ikke pga. sværhedsgraden men mere for at de små indbyggede lege giver mening – jo større gruppen er, jo sjovere tror jeg også at de små lege er – men vi havde det nu sjovt, selvom vi kun var 4.

Sværhedsgraden er ganske overkommelig, vi vil betegne det som værende 2/5.

Vi havde et par fantastisk fornøjelige timer i Kongens Have, og på vej hjem talte vi om, at vi virkelig gerne vil prøve de øvrige Mystery Hunts, for nu er vi anerkendte børn af Kongen – så hvad bliver mon det næste?

Sideløbende med de sjove opgaver findes der også små klistermærker i kuverterne. Hvad man skal gøre for at få et klistermærke er meget forskelligt, men det morer os meget, at finde den helt rigtige til det enkelte mærke – at disse mærker tilsidst også har en afgørende funktion, gør bare legen endnu sjovere.

Mystery Makers skriver på deres hjemmeside ” En Mystery Hunt™ er en underholdende skattejagt for voksne i unikke, historiske omgivelser. Skattejagterne er pakket i smukke kuverter, der indeholder ledetråde, som vil sætte jer på sporet af mysteriet. Det eneste, I skal gøre, er at åbne øjnene og lade tegn og symboler forvandle Kongens Have til et mysterie.”

Info om de forskellige Escape rooms og Mystery Hunts kan ses på www.mysterymakers.dk, hvor man også kan se priser og booke en af deres aktiviteter. Tilmelder man sig deres nyhedsbrev, kan man få en rabat på det første Mystery Hunt eller Escape Room på kr. 100 – det er jo også værd at tage med.

Jeg vil sige, at vi havde en mindeværdig oplevelse, og der var god kontakt til firmaet Mystery Makers – så vi vil anbefale dette til alle – for alle kan være med, men det er en god ide, at være mindst 4.

En rigtig god ide er også, at vi ikke skal tilbage til Mystery Makers for at aflevere Mystery Boxen, efter endt skattejagt.

Vi vil nok anbefale, at hvis det er muligt, at tage Metroen eller S-toget til Nørreport, når huntet ”Kongens Hemmelighed” skal løses, det er mere end svært at finde en parkeringsplads i nærheden.

Billederne i anmeldelsen er fra vores tur i Kongens Have, men motiverne er ikke nødvendigvis en del af Mystery Hunt ”Kongens hemmelighed”.

Tina Magling (Gyldenløve)

Juli 2019

Don`t copy text!