2020 Anmeldelse af Glad Zoo

Vi elsker dyr, så derfor skulle vi selvfølgelig i år besøge Glad Zoo. Den tidligere Lintrup Zoo blev i 2014 overtaget af GladFonden, og blev dermed til Glad Zoo – og med det navn, så kan det da kun være et rigtigt hyggeligt og positivt sted.

GladFonden er en socialøkonomisk virksomhed, der både huser STU elever, beskyttet beskæftigelse samt beskæftigelse på ordinære vilkår, og der er afdelinger i flere forskellige byer. Vores egen datter Diana har taget sin STU (specielt tilrettelagt uddannelse) på Glad Fagskole i Ringsted indenfor TV/medier, og er i dag ansat i redaktionen på TV-Glad i Ringsted. Ingen forældre kunne være mere stolte – heller ikke Steven Spielbergs mor (og det siger ikke så lidt).

Nå tilbage til Glad Zoo.
Hele familien drog afsted mod Lintrup, og vi var meget spændte på, om dyrene var lige så fotogene, som de så ud til på diverse opslag.

Ankomsten
Da vi ankom, fik vi nærmest et chok. Der holdt jo biler ALLE steder. Det er jo positivt, at der er mange, der vælger at støtte de små zoologiske haver, så de også kan få et økonomisk incitament til at drive en virksomhed som en zoologisk have jo er.

Da vi skulle betale for indgangen, fik vi lige det næste chok – vi kom ind for halv pris… fedt, men i stedet for at spare penge, så købte vi dyremad for de penge, vi ellers skulle have givet…. ok ok, vi havde en bagtanke med købet. Mor Tina havde det store kamera fremme, så med lidt guf i hånden, tænkte far Jørgen og Diana, at der måske kunne blive nogle gode billeder – og ja det holdt stik, skulle det senere vise sig.

Faktisk viste det sig også, at de mange mennesker faktisk ikke fyldte så meget op, så vi kunne gå rundt uden at komme tæt på andre besøgende – vi holder jo afstand i disse tider.

De føromtalte dyreguffere viste sig dog ikke at være den bedste ide hos de første dyr, vi kom til. Der var nogle ekstremt søde og kælne grise (der er nok et mere korrekt navn for dem, men Tina er født i København, og der er grise nu engang grise…) Jørgen havde en dyreguf i hånden, men den ”bælgøjede” gris ramte ved siden af og nappede Jørgen i fingeren, så han begyndte at bløde – så der blev brugt masser af desinfektion og klude. Videre til den utroligt søde los, der virkelig viste sig at være fotogen, og heldigt for Jørgen, kunne man ikke fodre den.

Vi fandt ud af, hvor alle folk var, da vi gik videre. De så Glad Zoos meget populære fugleshow, og selvom den unge dame, der styrede fugleshowet gang på gang bad folk om at holde lidt afstand, så klumpede de sig sammen. Vi opgav at se showet, men på vej videre, kom der dog lige en rovfugl og satte sig ved et bord, som vi stod ved – det var nu spændende at se sådan en flot fugl tæt på.

I stedet for fik vi hilst på både heste, lamaer, og nogle dyr, jeg simpelthen ikke helt har styr på hvad hedder (men de var noget af det blødeste og kælne, man kan tænke sig), men fælles for dem alle var, at de var utroligt søde, glade for at blive klappet og nusset med – og fotogene. Vores datter Diana, der altid har haft et rigtigt godt tag på dyr, var ret begejstret for de meget kælne dyr. Der var ret mange dyr, som man kunne komme ind til, men vi valgte nu at blive udenfor, og nusse med de søde dyr – med et stakit mellem os.

Heldigt at vi havde Diana med, for hun har om nogen dyretække, de ligefrem iler mod hende, når hun kommer – og så er det jo ingen sag at tage gode billeder.

Bonus snak med dyrepasser
På vejen rundt mødte vi en dyrepasser, som vi fik en lille snak med. Det var faktisk rigtigt hyggeligt, at høre ham fortælle om de dyr han var inde hos – og om nabo dyrene. Han fortalte bl.a. om de små stinkdyr unger, hvor de gemte sig og hvornår de var blevet født. Det var en skøn bonus at få med. Nåh ja, så kunne Tina ikke undlade lige at rose GladFonden, for deres måde at beskæftige unge med særlige behov.

Parken har også en helt lille afdeling med meget smukke blomster og bede, og det er i det hele taget rigtigt hyggeligt at gå rundt – og bliver man træt af at gå rundt, er der masser af små hyggekroge.

Efter at have set – og hilst på de mange fantastiske dyr, blev vi enige om, at nu var vi mætte af oplevelser, og vi sagde farvel til de nærmeste dyr (og smuttede lige ned til de asiatiske vildhunde, som vi blev ret begejstrede for), og så gik turen mod Sjælland igen.

Vi havde en helt unik tur til Glad Zoo, og det er bestemt ikke sidste gang at vi kommer der.

Anbefalelsesværdigt
Vi vil give stedet 6/6 stjerner.

En utrolig dejlig lille zoo med verdens mest fotogene og kælne dyr. Dejligt også at høre, at stedet huser STU elever, der med interesse for dyr, kan få en dyrepasser uddannelse.

Vi vil anbefale alle at slå vejen forbi Lintrup og besøge denne skønne zoo – I vil ikke fortryde det.

Se mere om billetpriser og åbningspriser på www.gladzoo.dk, hvor du også kan finde informationer om fugleshowet og om de forskellige dyr.

Tina Magling
Anmelder www.magling.dk

Don`t copy text!