2020 Anmeldelse af Mystery Hunt ”Kastellet”

Gode råd var dyre, da vores udenlandsrejse pludselig ikke var muligt i sommeren 2020 – men hvad skulle vi så?
Sidde hjemme i hele sommerferien, naah det gad vi dog alligevel ikke, så vi holdt et lille familieråd og pludselig sagde vores søn Mikker ”Jamen, vi har jo før været på Mystery Hunt på både Rosenborg Slot og Kronborg, skal vi ikke tage på et mere”? Og lynhurtigt blev tanken omsat til handling, og jeg bestilte et Mystery Hunt på Kastellet i København.

Nu var det så bare lige det, at jeg vist var lige hurtigt nok på tasterne, så jeg fik bestilt et hunt ugen før vores søn havde ferie, og da vi bestemt ikke ville kunne undvære ham på holdet, så måtte jeg skrive til Mystery Makers for at høre, om vores hunt kunne flyttes til ugen efter.
Heldigvis var virksomheden utroligt søde og hjælpsomme, så vi fik uden beregning flyttet huntet, så mandag d. 13. juli drog hele familien (Mikker, Diana, far Jørgen og mor Tina) afsted mod København og Kastellet.

Ankomsten
Da vi ankom for at hente vores hunt, mødte vi en anden familie, der havde booket et escape room. De var meget begejstret for dette, og jeg fortalte om vores hunt i Rosenborg Slotshave (Kongens Have), som for os var det sjoveste og mest lærerige, vi nogensinde havde prøvet. De ville tjekke op på dette, og jeg håber virkelig, at de booker dette hunt, så de kan få den oplevelse med.

Nå men tilbage til vores hunt på Kastellet.
Vi fandt indgangen, og så gav vi ellers i gang med at læse opgaven. Der blev delt kort og mærker ud til alle deltagere, og så gik huntet i gang.
Det var lidt anderledes end de tidligere hunts vi har været på, da vi udover at skulle løse diverse opgaver, også lige skulle finde den dobbeltagent, der var blandt os – og jeg skal love for, at det var en lille finesse, som vi alle holdt af. Ingen kunne se sig fri for mistænkelige blikke og små stikpiller. Jeg troede først, at jeg var den skyldige slemme dobbeltagent, men hurtigt fandt jeg ud af, at min mand og datter gik og mistænkte hinanden – og vores søn Mikker havde jeg bare slet ikke nogen tiltro til.
Det var virkelig sjovt.

De gode historier
Det kort vi havde fået, havde informationer som vi kunne dele med de andre – eller også kunne vi lade være. Vi kunne også lyve om oplysningerne der stod på kortet, og det var her, at jeg bare ingen tiltro havde til min egen søn.

Vi kom rundt på store dele af Kastellet og fik tillige den lille oplevelse med, at et TV hold af DR Ultra var på stedet for at optage en film. Min datter Diana arbejder på TV-Glad, og fulgte optagelserne med stor interesse – men vi skulle jo videre, for den der dobbeltagent, der har myrdet en af vores egne agenter, var jo på spil – sikke noget rod.

Kastellet var utroligt smukt med solen og de mange smukke bygninger, men for søren da, hvor har der udspillet sig mange grumme historier på selvsamme sted.

Vi fik historien om dengang svenskerne …………. nej nej, jeg røber ikke noget, men de pokkers svenskere var søreme ikke specielt søde dengang. For ikke at tale om englænderne – jeg ved godt nok ikke, hvem der var værst, men opfindsomheden var stor allerede dengang, men soldaterne, der kæmpede for Danmark, klarede det så fint, så vi i dag hverken hører hverken til Sverige (heldigvis) eller England. Vi fik så mange interessante historier, at vi på vej hjem i bilen lovede hinanden, at dem måtte vi da læse mere om.

Dobbeltagenten
Nåh ja, så var der den der dobbeltagent, der ikke var så sød, faktisk var han en værre bandit.

Ja, det endte jo til sidst med, at vi fandt vedkommende – og jeg blev udnævnt til kujon (bare fordi jeg ikke ville slå nogen ihjel – jeg er bare ikke så voldeligt anlagt som resten af familien åbenbart er…)

Jeg må sige, at vi i dette hunt ”Kastellet” fandt en sjov og interessant mordgåde, og hvor vi virkelig fik brugt hjernen (og her var jeg rigtigt glad for, at Mikker var med, for den sidste opgave var altså ret kryptisk). Vores datter Diana viste sig også at være til stor hjælp, da der skulle findes diverse figurer.

Vi tog fra Kastellet med smil om munden, latteren rungede i de gamle bygninger – og med løftet om, at vi vil undersøge noget mere om de forskellige historier, når vi fik tid.

Vi vil anbefale dette hunt
Vi kaster 6/6 anmelder stjerner afsted til Mystery Hunt ”Kastellet” og takker for en underholdende eftermiddag.

Husk: Alt er bestemt ikke, hvad det ser ud til – og det var dette hunt heller ikke. Fra at være et lille hyggeligt hunt som vi som familie var sammen om at løse, så endte vi op i at beskylde hinanden for alt lige fra at holde med svenskere til at nægte at rejse til England, og så til at ride på den rigtigt farvede hest.

Huntet tog for os lidt mere end 2 timer, men vi havde nu også masser af tid til at sidde på bænke rundt om på Kastellet og bare nyde omgivelserne.

Huntet er beregnet til 4-8 personer. Vi vil selv sige, at sværhedsgraden er på 2/5, så det er yderst overkommeligt for alle, men det bliver et andet hunt, jo flere der er med, så det vil også egne sig fint til et polterabend eller bare en dag med vennerne.

Huntet er velegnet til alle, dog kan der være udfordringer for folk, der er meget dårligt gående.

Billederne i anmeldelsen er taget af os selv på turen, og behøver ikke at have relation til selve huntet.

Skulle du have interesse i at prøve dette eller de andre hunts, så kan du se mere på Mystery Makers hjemmeside www.mysterymakers.dk. Her finder du også informationer om de andre hunts og escape rooms, som vi dog ikke har prøvet.

Tina Magling
Anmelder www.magling.dk

Don`t copy text!