Anmeldelse af Charles Tante på Fredericia Musicalteater.

Ingen af os havde den store tro på, at historien om Charles Tante kunne omdannes til en musical. En ikonisk gammel dansk filmperle fra 1959 med de bedste skuespillere indenfor deres felt, hvordan turde Fredericia Musicalteater dog i det hele taget overhovedet at røre ved dette klenodie?
Projektet synes dømt til at slå fejl på forhånd, men ok, vi købte billetter, og så måtte det gå som det skulle.

Allerede da vi ankom til Fredericia by, så vi reklamebannere hængende over vejene , og igen blev vi imponeret over, hvor meget Fredericia By bakker op om deres musicalteater. De fleste ved, at musicalteatret måtte igennem en konkurs og ledelsesskifte, og har siden som Fugl Fønix rejst sig fra ilden. Nu må vi så bare se, om deres sats med Charles Tante holder. Vil vi overhovedet kunne se bort fra karaktererne fra filmen og hengive os til handlingen? Vil vi blive underholdt? Det vil kun tiden vise.

Handlingen
Som I filmen møder vi de 3 venner Charles (Spillet af Magnus Bruno), Peter (spillet af Mikkel Emil Lynge Nielsen) og Ditlev (spillet af Lars Mølsted) på Regensen i København. Charles og Peter vil så gerne møde deres udkårne Lone og Laura igen, og overtaler derfor deres ven Ditlev til at tage med, så han kan øve sig på sin dilettantforestilling i mere herskabelige rammer.
De ankommer til Frydenlund, hvor vi også møder Peters far Frederik, og hører om hans økonomiske problemer.
Lone og Laura kommer på besøg, og så starter forviklingerne ellers.

Faktisk er vi vidner til en handling, der er fin i tråd med den kendte folkekomedie. Ditlev fortæller om sit møde med en pige i toget, pigen Henriette (spillet af Kathrine Lemmeke Madsen), og hvordan han siden har tænkt på hende, og skrevet breve, der dog aldrig er blevet sendt. Derudover kunne jeg sagtens høre Birgitte Federspiel, hvis jeg lukkede øjnene, i skikkelse af Maria Skuladottir som Lise/Donna Lucia d’ Alvadorez.

Forviklingerne er mange, men jeg må sige, at vi helt glemte den gamle film – vi hengav os totalt til handlingen på scenen og til sangene.

Sangene
En musical uden sange er jo ingen musical, så selvfølgelig var der sange med i forestillingen. Og jeg må ærligt indrømme, at de var mesterligt lavet. Sangene var så godt inkorporeret i handlingen, at jeg faktisk sad og tænkte, at det var synd, at der ikke var sange med i den gamle film.
Sangene fungerede perfekt til handlingen, og intet kunne have været gjort på en bedre måde.

Kunne man så omdanne den kære gamle film fra 1959 til en moderne musical? Til det spørgsmål er der kun et svar:
JA
for søren da, det kunne Fredericia Musicalteater i hvert fald. Ikke nok med, at alle i castet gav sig 100%, men handlingen og sangene fungerede perfekt. Min skepsis blev i den grad gjort til skamme, for intet var tilfældigt, intet var kedeligt og intet var langtrukkent.

De 2 timer og 40 minutter gik alt for hurtigt, og min datter Diana sagde bagefter, at den musical ville hun se igen.

Vi grinte, ja vi græd faktisk af grin mange gange i løbet af forestillingen, vi blev overraskede, og så fik vi ondt i hænderne af at klappe.
Vi elskede Charles Tante, vi elskede at være vidner til en musical, der dels hyldede den gamle film, men også gav den et ekstra lag.

Lars Mølsted var eminent som Ditlev – Dirch Passers rolle. Vi har ikke længere Dirch blandt os, men vi har Lars Mølsted, og tak for det.
Magnus Bruno var fantastisk som Charles, og han kan bare alt, synge, danse og agere, og sammen med Mikkel Emil Lynge Nielsen udgjorde de 3 den perfekte trio.

Kan man andet end at give 6/6 stjerner for en musical, hvor vi virkelig blev underholdt, hvor vi bagefter fik lyst til at købe billetter til endnu en forestilling – og hvor vi blev omfavnet af et cast fuld af talent, der tydeligvis nød at være på scenen og give os publikum en oplevelse udover det sædvanlige.

6/6 stjerner for oplevelsen
6/6 stjerner for castet

Tak til Fredericia Musicalteater – I har gjort det igen. I har beriget os med en musical, som vi sent vil glemme. En feelgood musical, som man ganske enkelt ikke kan undgå at blive i godt humør af.

Musicalen spiller på Fredericia musicalteater frem til d. 8. oktober. Læs mere om forestillingen og om billetkøb mv på www.fredericamusicalteater.dk

Billeder fra forestillingen: Fredericia Teater
Topbillede: Tina Magling

Tina Magling
Anmelder www.magling.dk

Don`t copy text!