Anmeldelse af Charlie og Chokoladefabrikken

Egentligt var det ikke meningen, at vi skulle se Charlie og Chokoladefabrikken. Vi havde fået lov til at dele pressemeddelelsen på vores hjemmeside, men efter at have læst om forestillingen, fik vi lyst til at se, hvordan Østre Gasværk i samarbejde med Aarhus Teater kunne gribe forestillingen an. Dertil havde vi set, at Max-Emil Nissen også var på rollelisten. Ham har vi tidligere set i roller på Fredericia Teater, og oplevet en utrolig dygtig musical performer, så ham ville vi også rigtigt gerne opleve igen.

Vi tog altså denne lørdag formiddag afsted mod København og Østre Gasværk Teater. Og lad mig bare sige det med det samme – jeg er i hvert fald vild med selve Gasbeholderen. Jeg elsker, at den gamle bygning bliver brugt til noget og ikke bare er blevet revet ned. Jeg elsker, at den er skånsomt renoveret og det giver bare en helt unik stemning, når man kommer ind. Jeg elsker det sted

Selve forestillingen.
Vi har som så mange mange andre selvfølgelig set filmen Charlie og Chokoladefabrikken, men i Tim Burtons version med Johnny Depp, så vi var mere end spændte på, om denne opsætning kunne sidestilles med filmen – som jo altså bestemt ikke er for de mindste børn, efter vores mening.
Og ok – vi var imponeret fra første sekund.

Jeg vil ikke komme ind på selve handlingen, der følger den kendte historie ganske fint dog tilpasset teatret. Musicalen er krydret med de fineste sange på dansk, og jo længere vi kom ind i handlingen jo mere imponeret blev vi alle.
Vi oplevede et cast, der med deres utrolige talenter virkelig gav forestillingen liv – med den altoverskyggende hovedrolle som Willy Wonka må jeg sige, at Carsten Svendsen virkelig slog Johnny Depp af pinden. Ikke kun formåede han at agere så sublimt, at vi i hvert fald glemte helt, at vi ikke selv var på besøg på Chokoladefabrikken, men hans sangtalent var helt uden sidestykke. Sikke et talent, som vi ikke kan mindes at have oplevet før – for det ville vi kunne huske, men han kunne gøre en kæmpe karriere både på Broadway, West End, Las Vegas m.v. hvis han ville… WOW
Jeg må også lige nævne drengen Charlie – hvem der spillede ham lørdag d. 12. marts kl. 13 ved vi ikke, da rollen bliver spillet af 2 forskellige, der sjovt nok begge hedder Bertram i den virkelige verden. Jeg er sikker på, at de begge kan, hvis de vil, få en kæmpe karriere indenfor teater og musical.

Vi grinte og fik også gåsehud, Vi synes, at forestillingen var ekstremt godt lavet – og vi synes, at det var sjovt at se Max-Emil Nissen i en helt ny rolle. Han er altså dygtig.

Vi var imponeret. Så kort kan det siges. Af en forestilling, der slet ikke er skrevet til teatret, må jeg sige, at alle, ingen nævnt ingen glemt har gjort det umådeligt godt.
Og med skuespil præstationer udover det sædvanlige kan vi kun anbefale forestillingen – og så må jeg lige påpege, at vi følte os meget corona trygge. Der var masser af plads, og der var plads til at gå rundt og ikke være så crowded som vi ellers tit har oplevet.
Vi kan kun takke Østre Gasværk for en umådelig fantastisk og indholdsrig eftermiddag i selskab med Charlie og hele Chokoladefabrikken.
VI kan kun give 6/6 stjerner – det var en helt fantastisk forestilling på niveau med de store musical succeser rundt om i verdenen.
Det der kunne have hævet niveauet til noget astronomisk var, hvis der havde været en LED-skærm, som havde illustreret de forskellige afdelinger i chokoladefabrikken – men det var egentligt ikke noget vi savnede, men bare tænkt efterfølgende, at det var det eneste, der kunne optimere forestillingen.

Forestillingen spiller frem til d. 10. april, og billetter kan købes via https://www.osterbroteater.dk/

Her kan man også læse mere om forestillingen og det helt fantastiske cast.

Tina Magling
Anmelder.

Foto: Miklos Szabo.

Don`t copy text!