Anmeldelse af Cirkus Arena 2024

Så er familien på vej til København for at overvære Cirkus Arenas premiere på deres cirkussæson 2024.
Det er faktisk flere år siden, at vi har været i cirkus, så det skal blive interessant at opleve, om der er sket noget nyt og banebrydende på denne front.
Vi har selvfølgelig fulgt lidt med i lanceringen af sæsonen, og glædeligt at se, at Bubber igen er med. Med ham er Malene Qvist, som vi husker fra sin tid i trioen Sukkerchok, der tilbage i 10’erne havde et par hits.
Hvordan vil dette nye makkerskab mon klare sig? Vil vi blive begejstret og underholdt af artister, der vil udføre nogle spændende numre, og vil vi kunne grine af klovnen? Det vil kun tiden vise.

Da vi kom ind i teltet og havde fundet vores pladser, oplevede vi en forventningsfuld stemning. Der var snak blandet med dufte af cherios, popcorn og candyfloss og sammen med lidt musik i teltet, gav det faktisk den helt rette stemning.
Programmet blev nærstuderet, og her opdagede vi faktisk noget nyt indenfor programmer. For udover en præsentation af Cirkus Arena og artisterne, var der flere sider med underholdning for børn og unge. Dette er et genialt træk, så børnene ikke keder sig inden starten på forestillingen. Det er virkelig godt tænkt.

Så starter forestillingen
Bubber kommer ind og publikum klapper selvfølgelig. Bubber takker men siger, at forestillingen jo ikke er startet endnu, og mens han går rundt, så bliver han mere og mere enig med sig selv om, at denne forestilling tager han helt selv. Sådan. Publikum griner og så er stemningen ellers lagt.

Vi bliver så præsenteret for Malene Qvist, og det er tydeligt, at hun er vant til at stå på en scene. Hun indtager manegen fint, men for mig er det også tydeligt, at hun er meget nervøs. Denne nervøsitet bliver dog dæmpet mere og mere i takt med at forestillingen skrider frem.

Mens Malene Qvist og Bubber taler, så bliver der sat en stige ind i manegen. Malene spørger Bubber om de skal have håndværkere, da hun jo er helt ny i cirkus og ikke rigtigt ved, hvad der foregår. Publikum griner, og Bubber præsenterer det første nummer som er Robi Berousek, der udfører forskellige balancenumre på stigen.

I stedet for gennemgå hele programmet slavisk, så vil vi fremhæve de numre, som vi fandt fungerede. BMX Riders, der var 2 mænd på BMX cykler, udførte de vildeste stunts på deres cykler. Vi skal da lige love for, at de fik os alle til at måbe. Det var hæsblæsende og virkelig et cirkus værdigt.

Duo Costache, som udførte et akrobatisk og visuelt meget flot nummer. Det kunne vi virkelig lide at se, det havde så mange magiske elementer, og så var der Garcia Brothers.
De var så ekstremt dygtige til håndstand. De havde et perfekt samspil, og de nød åbenlyst at optræde. Det var talent på højt plan, og et par, som vi rigtigt gerne vil følge fremadrettet. De var virkelig i en klasse for sig.
Til sidst vil vi nævne Duo Garcia som optræder på en rumraket højt oppe i cirkuskuplen. Vi grinte lidt da en lille pige ved siden af os sagde ”Nu kommer Andreas Mogensen”.
Duo Garcia udførte nogle halsbrækkende numre på denne raket, og det var faktisk er meget flot nummer. Flere gange var vi i familien bange for, at de to artister ville ramle ind i teltstolperne. En meget flot præstation.

Der var også elementer i forestillingen som vi i familien ikke fandt fungerede.
Klovnen Jimmy Folco. Han var bare ikke sjov. Han var i manegen 2 gange og hver gang udvalgte han publikummer, som skulle deltage i hans mildest talt kedelige fjollerier. Faktisk var de publikummer han valgte langt sjovere end han selv var. Desuden er det bare numre, vi har set så mange gange før i forskellige konstellationer.

Cirkus Arena havde i år ikke heste med men æsler. Vi fik oplyst, at de var meget svære at dressere, og det er da muligt, men vi fandt ikke, at det fungerede, at æslerne bare gik lidt rundt, drejede og så gik de rundt igen. Til sidst stod de på et podie. Det var ikke specielt spændende at se.

Malene Qvist præsenterer artisten Jessica Jaster med ordene, at det jo er ”in at strikke” så nu kommer en artist, der er rigtig god til det og ”som har strikket nogle klude”.
Så forventede vi, at vi fik set en artist, der fx strikkede med fødderne eller andet spektakulært, men det var en jonglør, der jonglerede med nogle måtter på både hænder og fødder. Det var fint og visuelt flot, også da hun blev hejst op i luften, men ærligt talt ikke så vildt, som vi synes, at det var lagt op til.

Et nummer, som vi heller ikke fandt specielt godt var, da Bubber blev hejst op i en kasse mens Malene sang Halberg Larsens ”Magi i luften” lettere omskrevet til lejligheden.
Pludselig falder kassen til jorden, og Bubber er væk.
Nummeret havde fungeret, hvis ikke vi alle havde set, hvordan Bubber blev fragtet ud før kassen blev hejst op i luften.
Han kommer så ind i teltet ved en sideindgang, og med konfettikanoner hyldes han for nummeret. Måske lige overdrevet nok, synes vi.

Årets showstopper stod Malene Qvist også for. Hun kommer ind og synger ”Om lidt bliver der stille”. En sang som vi forbinder med begravelse.
Det var starten på den store finale, men for os var det den største showstopper vi nogensinde har oplevet.

Vi gik ikke opløftede fra cirkus Arena, vi havde den triste sang i hovedet.
Finalen var som altid storslået, men den sang var virkelig malplaceret.

Hvad synes vi så?
Vi gik fra Cirkus Arena med en meget blandet følelse.
Vi var til tider virkelig underholdt, men vi var også til tider overraskede over et meget lavt niveau.

Under forestillingen fortæller Malene Qvist, at hun kan huske at have set Bubber tilbage i 80erne siddende i et badekar iført en kasket med horn. Hun viser med hånden, hvor lille hun var, da hun har set Bubber i badekarret. Hun synger temasangen fra ”Bubbers badekar”, og vi må ærligt sige, at vi følte, at hun nedgjorde Bubber. Det var ikke kønt at opleve. Skulle vi have følelsen, at han var gammel mens hun var ung?

Vi må sige, at vi ikke synes, at Malene Qvist gjorde noget godt for Cirkus Arena. Der var for meget sang fra hendes side, og vi fandt, at hun var ret nedladende.
Bubber var professionel som altid, han ved, hvordan han skal tale til børn, unge som ældre og han gjorde det rigtigt godt. Bubber gjorde det godt, Malene Qvist mindre godt. Vi sad tilbage med følelsen af, at det var et Showcirkus.

Vi ender med at give 4/6 stjerner for en forestilling, der trods alt hang fint sammen, men hvor der manglede noget cirkusmagi i store dele af forestillingen.

Programmet er intet mindre end genialt. Det er godt tænkt, at der er aktiviteter for børn og unge, og der er gode omtaler af artister samt flotte billeder. Skal du i Cirkus Arena, så vil vi anbefale at købe programmet.

Læs mere om forestillingen og om hvornår Cirkus Arena kommer til din by og hvordan du køber billetter på www.arena.dk

Foto: Cirkus Arena

Tina Magling
Anmelder

Don`t copy text!