Anmeldelse af Dyreparken, Kristiansand, Norge.Vi besøgte Dyreparken i Kristiansand, Norge tilbage i 2013 i en sommerferie, og har siden talt rigtigt meget om, at vi ville gense dette ret unikke sted.
Vi har siden fulgt parken på de sociale medier, og siden dengang, er vores datter Diana blevet stor fan af den fiktive figur Kaptein Sabeltann, der hører til i Dyreparken.
Da vi så i år skulle i Norge på sommerferie, var det et must, at lægge vejen forbi Dyreparken.
Dette blev gjort, og lad mig sige det med det samme. Det blev virkelig en helt fantastisk tur.

Ved ankomst, blev vi henvist til nogle ret gode parkeringspladser, og så gik turen ellers mod parken. Da vi hjemmefra havde hentet Dyreparkens app, kunne vi betale via den og spare vist nok 15% på indgangsbilletterne. Da vi var 4 personer, der skulle ind, så ville denne besparelse være meget kærkommen.
Så er det bare det, at jeg nok ikke er den mest tekniske person i denne verden, eller også synes min nyerhvervede IPhone, at den skulle have noget at skulle have sagt, for betale via app’en kunne jeg bare ikke. Men ”pyt med det”, sagde den meget servicemindede medarbejder ved kassen, hun så app’en og så betalte vi hos hende og fik vores rabat – virkelig en flot service
.

Da vi så endelig kom ind, og jeg havde fået talt lidt personligt med min mobil om hvem der bestemte, kom vi til Kaptein Sabeltanns verden. Diana var lykkelig, for endelig var hun her. Der blev sagt både ”Åh” og ”Ih” og en masse andet, for alt ved denne kulisse var virkelig gennemført. Alt handlede om denne sørøver og hans hjælpere, selv hans skib ”Den sorte dame” lå for anker. Dette skib kunne man komme ud og sejle med, en tur på ca. 10-15 minutter, den prøvede vi dog ikke.
Vi havde hjemmefra købt billetter til ”Syng med Sabeltann” et show på ca. 20 minutter, men det var først senere på dagen, så vi kunne lige så godt se mere af parken.
Vi drog videre til Kardemomme By. Og ja, det er virkelig Kardemomme By, som vi kender fra Thorbjørn Egners historie. Selv sporvognen Linie 1 kører, og den kan man få en tur med.
I Kardemomme By er der flere gange om dagen et lille skuespil, for foregår med husene som kulisse. Vi oplevede Tante Sofie, Bageren, Sporvognskontrolløren, Barber Sørensen og Politimester Bastian. De gik rundt blandt alle os besøgende og fremførte et lille skuespil, og det er virkelig rigtigt godt fundet på. Dette var ikke kun for børn, vi forældre blev også henført til fortællingen.
Efter forestillingen tog vi en tur med sporvognen (se filmen nederst) – det var søreme en sjov oplevelse.

Efter Kardemomme By tog vi turen til Kardemomme Film studio …. Der kommer en dukkefilm til december om Folk og Røvere Kardemomme By, og vi så kulisserne, og fik et lille show med Tante Sofie og Politimester Bastian. Bagefter var der mulighed for at blive fotograferet – og det ville Diana rigtigt gerne.

Senere på dagen tog vi videre til Dyrene i Hakkebakkeskoven. Dette er ikke noget vi havde set før, så vi gik ind til denne med åbent sind – og vi blev virkelig ikke skuffede. Vi kom til et lille tog, hvor vi sad i 3 rækker med front til siden. Pludselig kom vores guide med hale og ører på (en kvindelig Mikkeline Ræv…) og så fik vi i form af en teaterforestilling, en kortere version af historien om Morten Skovmus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven. Hold da op, hvor var det godt lavet. De brugte skoven og omgivelserne som kulisse, og det fungerede bare rigtigt godt. Det eneste vi kunne mangle var et ryglæn på bænkene i toget.

Tilbage efter en vild oplevelse, var turen kommet til vores ”Syng med Sabeltann”-forestillingen. Her blev vi heller ikke skuffede – kun gik tiden bare alt alt for hurtigt.
Vi mødte en pirat dame (som jeg bare ikke ved, hvad hedder) og pigen Veronica. De sang nogle sange, og vi blev alle bedt om at synge med – heldigvis var der tekster på en skærm – men pludselig gik denne skærm op, og der stod selveste Kaptein Sabeltann. Det var virkelig godt lavet, og vi gik derfra med et smil om læberne og i rigtigt godt humør.

Tiden i Dyreparken gik bare alt for stærkt, for det var simpelthen så meget at se – vi havde ømme fødder, og var klar til at gå indtil Diana sagde ”Jamen, vi har jo slet ikke set nogle dyr endnu” og faktisk nej, det havde vi ikke. Vi havde forankret os i denne eventyrverden og helt glemt, at Morten Skovmus, Mikkel Ræv og de andre figurer fra Hakkebakkeskoven ikke er rigtige dyr – men vi kunne bare ikke gå mere. Dyreparken havde trættet os med oplevelser og gå distancen.

Mætte af oplevelser tog vi tilbage til vores sommerhus, men vi lovede os selv, at vi bestemt vil komme igen – vi skal da se dyr, vi skal da se mere til Kaptein Sabeltann og Thorbjørn Egners universer.
Vi havde kun købt billetter til en dag, og det var altså for lidt. Vi vil anbefale at købe billetter til 2 dage, så der også bliver tid til at se på diverse levende dyr i flotte omgivelser. Dertil er der tilknyttet et vandland til Parken – så alt under 2 dage på dette sted, er for kort tid.
Vi kommer tilbage – det er sikkert og vist. Og så køber vi billetter til 2 dage, for en dyrepark uden at have set andre dyr end kameler, æsler og måger går vist ikke.

Tak til Dyreparken for en uforglemmelig dag fyldt med oplevelser og med service udover det sædvanlige fra flere forskellige unge mennesker rundt om i parken, der langt overgår, hvad vi nogensinde har oplevet før. Her kunne danske forlystelsesparker lære en masse.

Man skal have de gode sko på, og der er en lang gå distance – derudover er der ret stejle bakker, man skal op og/eller ned af, så er man gangbesværet, vil vi anbefale hjælpemidler.

Alt var virkelig gennemført. På vej til Thorbjørn Egners forskellige universer, var der støbt fliser på jorden med figurer fra disse universer. Det var godt tænkt.

Vi kan kun give max 6****** for denne helt fantastiske oplevelse. Dyreparken er noget, som er udover det sædvanlige både med de forskellige verdner men også med et serviceniveau, som vi ikke har oplevet før.

Diana har skrevet følgende om besøget i Dyreparken:
Jeg vil gerne anbefale 3 steder i Dyreparken.
Jeg vil starte med Kaptein Sabeltanns Verden. Min reaktion var ”wow min drøm går i opfyldelse”. Det er fantastisk, og man kan se mange ting. Der er shows, bl.a. dag show og aften show, og så kan man Synge med sørøvere i Kaptein Sabeltanns kongelige sørøverteater. Det gjorde jeg og wow med wow på. Det er fantastisk, det kan jeg virkelig anbefale, da der er gode sange med, og måske kommer Kaptein Sabeltann og syner par sange.
I Kaptein Sabeltanns verden kan man møde par af sørøverne, man kan sejle med Den Sorte Dame (Kaptein Sabeltanns skib) og der er flere butikker og spise steder. Man kan også overnatte i Kaptein Sabeltanns Verden – det prøvede jeg ikke, men det lød bare rigtigt hyggeligt.

Det næste jeg kan anbefale er Folk og Røvere i Kardemomme By, det er mega hyggeligt. Der er show, og man kan køre med Linie 1. Man kan se forskellige huse, der er Bageren, der laver kager, det er lækkert kan anbefales (jeg spiste en kardemomme bolle). Der er også Kardemomme By filmstudio hvor man kan møde Tante Sofie og Politimester Bastian, og få taget en billede. Det er sjovt og spændene, og det vigtigste er man hygger sig.  

Det sidste jeg kan anbefale det er Dyrene i Hakkebakkeskoven. Jeg kan dog advare om, at man skal have gode sko på, for der er langt at gå og på stejle bakker, så der er i advaret. I Dyrene i Hakkebakkeskoven, bliver man kørt rundt i et tog, og møder dyrene. For mig var det hyggeligt, men også trist fordi turen er kun i 40 minutter. Jeg kunne bedst lide Kaptein Sabeltanns Verden og Folk og røvere i Kardemomme By.

Diana og Tina Magling
Anmeldere

Don`t copy text!