Anmeldelse af Eventyrteatrets juleforestilling ”Det magiske julebånd”.

Så er vi på vej til Tivoli for at overvære premieren på Eventyrteatrets juleforestilling ”Det magiske julebånd” i Glassalen.
Jeg må ærligt indrømme, at julestemningen på vej til København ikke helt er så let at finde. Det regner, og jo tættere på København vi kommer, jo mere gråt og trist bliver vejret. Vil vi overhovedet finde julestemningen i dette kedelige vejr?

Vi ankom til Tivoli netop som regnen stoppede. Var dette mon et tegn? Vores humør skiftede faktisk lige så hurtigt som regnen stoppede, for Tivoli var bare igen i år et helt unikt skue. Juletræer og guirlander, hjerter og duften af brændte mandler – ja vi kom med det samme i den helt rette stemning. Glemt var turen i regnvejr – her var der julestemning. Min datter, Diana, og jeg gik bare ned til Glassalen med de helt store smil, for nu var julen kommet. Men hvad med Eventyrteatrets juleforestilling? Ville vi opleve juleglæden sprede sig?

Selve handlingen
Vi fandt vores pladser, og så begyndte forestillingen.
Nisserne i Nisseby er kendt for én ting, nemlig de smukke røde julebånd som de farver til Julemanden, så han kan binde dem på gaverne til alverdens børn.
Nisseby er faktisk delt i to, den ene del består af de voksne nisser, der bare vil gøre tingene som de plejer, og den anden del af nissebørnene, som faktisk har fundet en lidt lettere måde at gøre tingene på. Men de voksne nisser vil bare ikke lytte til nissebørnene.
Derudover er der lige en borgmester i Nisseby, der nu for 3. år i træk har glemt sin datters fødselsdag, fordi de ganske enkelt har for travlt med at plukke bær til at farve julebåndene med til Julemanden.
Datteren Solvej og hendes søster Selma skiftes til at være sammen med deres mor og far, der er skilt, men ærligt talt, så har ingen af forældrene har det store overskud til deres børn her lige før jul.
En aften kommer en gruppe lysalfer, der mod en skilling og lidt mad vil optræde i Nisseby. Borgmesteren Sørine siger at de gerne vil se, hvad lysalferne kan, og jeg skal lige love for, at de lysalfer både kan synge og danse.
Sørine og resten af de voksne nisser vil bare ikke betale, så lederen af lysalferne Akivia kaster en forbandelse over dem. Den tror nisserne godt nok ikke specielt meget på, så efter at lysalferne er gået, går nisserne i seng.
Dagen efter opdager de så at alle nissebørnene er væk. Hvad skal der dog ske?

Jeg vil ikke komme mere ind på handlingen her, for både nissebørnene, de voksne nisser og lysalferne går meget igennem. Der er nemlig også en alfegrav, der får en stor betydning for selve handlingen.
Men ingen jul uden lidt kærlighed, og her skuffer Eventyrteatret heller ikke i år. Vi oplever nemlig, at både nisser og lysalfer, trods deres forskellighed, kan finde sammen. Dette burde være et budskab til alle. Selvom man af ydre og opvækst ikke er ens, så kan man sagtens finde kærligheden, for kærligheden er en følelse, der ikke ser det ydre.
Men vil de voksne i Nisseby finde børnene, og vil lysalferne få deres betaling? Tja, det må man se i Eventyrteatrets juleforestilling – men mellem os, så mon ikke, at det hele ender godt, for det er jo jul – og det er jo Eventyrteatret.

Hvad synes vi så?
Jo, vi oplevede en historie, der var meget dyb, en historie, der havde rigtigt mange lag og nuancer. Vi blev indrullet i hygge, humor og en lille smule mystik, men tiden gik bare alt for hurtigt. Vi synes, at historien hang fint sammen, men den kunne godt have varet en halv time mere.  
Vi oplevede sange, der understøttede handlingen på fineste måde, og vi oplevede en gruppe Eventyrbørn og unge, der gav plads til hinanden – og så oplevede vi morgendagens stjerner. Eventyrteatret er jo kendt for at være leveringsdygtige i talenter på stribe, og denne forestilling er ingen undtagelse.
Vi er imponerede over talentmassen – og vi er imponerede over Eventyrteatret, der har gjort det igen.

6 ****** stjerner til en fantastisk flot forestilling.

Læs mere om forestillingen og hvordan du køber billetter på www.eventyrteatret.dk. Her kan du også læse om tidligere forestillinger, bestille musik og DVD samt meget andet.

Foto: Ole Mortensen
Udedørs foto: Tina Magling

Tina Magling
Anmelder

Don`t copy text!