Anmeldelse af Eventyrteatret juleforestilling ”Nissen uden navn”

Så er vi atter på vej. For os er det ikke rigtigt jul uden en tur i Tivoli for at se Eventyrteatrets juleforestilling, og i år kører vi endda mod Tivoli i smukt snevejr.
Vi er som altid meget spændte på, hvad vi kommer til at opleve, for julen er jo noget helt særligt, og spørgsmålet er så, om Eventyrteatret kan leve op til vores efterhånden ret store forventninger.

Tivoli er igen i år virkelig smukt pyntet. Der er sne, hjerter, gran og dufte alle steder. Duften af gran blandes med duften fra de forskellige madboder, så ja, vi er virkelig kommet i den helt rette stemning. Nu er det jo ikke længe siden vi så Rapunzel i Glassalen, men nu venter en helt nyskrevet forestilling ”Nissen uden navn”, så vi er faktisk ret spændte på, hvordan det kommer til at gå.
Vil de unge skuespillere klare det godt? Vil de formidle, så de får hele salen med? Vil forestillingens sange begejstre og henrykke? Vi får at se, for nu starter forestillingen.

Handlingen kort fortalt
Vi møder 6 unge fra Nissebyen, der ganske enkelt har pjækket fra skole. Det er de to alfer Sanka og Sanva, de to trolde Trøk og Trok og de to nisser Kanelia og Klejne. De har som skrevet pjækket fra skole og står nu i Juleparken og driller hinanden.
De opdager en ”havenisse”, der ikke er helt som de andre havenisser – hvilket ”havenissen” da heller ikke er. Det er nemlig en nisse, der helt har glemt, hvem hun er, men om hun finder ud af det i løbet af forestillingen, det må man altså i Glassalen for at finde ud af…..
Vi møder også De ældste, der har kendskab til Oldstenen, der står ude i Krystalskoven, og vi møder De små Nisser, der bestemt ikke finder der ok, at blive kaldt ”små”.
Faktisk gør de rigtigt meget for at synliggøre dem selv, men det er jo en helt anden snak.
I Nisseby møder vi tillige en kommunalchef og nogle kommunalarbejdere, der virkelig skal gøre alt på byens torv rent og fint til at borgmesteren skal holde sin juletale.
Pludselig opdages der, at havenisserne er væk – hvem har dog taget dem?
Vi følger så historien om Nissen, for hvem er hun egentlig, og vi følger historien om de forsvundne havenisser.
Faktisk så møder vi også en gruppe værkstedsnisser, der har en maskine, der kan lave havenisser – og det er faktisk ret smart.

Hvad synes vi så?
Igen i år blev vi nærmest blæst bagover af begejstring over de unge talenter på scenen. Hvor er de dygtige, hvor kan de spille så hele salen, ja faktisk helt ned til de bagerste sæder kommer med højlydte jubelråb.
Flere gange grinte vi så tårerne trillede, ikke kun over den humoristiske dialog, men også over et par pænt veloplagte trolde.
Vi må ærligt sige, at vi ikke helt forstår, hvordan Eventyrteatret kan gøre det år efter år.
De unge sang og formidlede en forestilling, der hang rigtigt godt sammen.
Vi gik alle derfra glade, småsnakkende og med julestemningen intakt.
Hvad skulle vi dog gøre uden Eventyrteatret og de helt fantastiske og talentfulde unge mennesker?

Vi var meget begejstret for sangene i forestillingen. De var velplaceret og understøttede handlingen for fineste måde. Heldigvis kan man købe en CD med sangene, så de kan høres igen og igen.

Juleforestillingen ”Nissen uden navn” er en seværdig og helt fantastisk fortælling, som sagtens kan ses flere gange. Skuespillerne på scenen, helt fra de helt unge til de lidt ældre gjorde det eminent. De spillede med en sikkerhed og med en erfaring, som de faktisk slet ikke burde have med den alder de har. Jeg imponeres igen og igen over den talentmasse Eventyrteatret arbejder med.
Tak til Eventyrteatret og tak til de unge skuespillere, der virkelig formår at give en stor oplevelse med hjertevarme i denne kølige tid.

Vi kvitterer med fulde 6 ****** stjerner, og det er virkelig de unge skuespillers skyld, for deres formidling er helt i top.
Deres glæde, deres talent og deres evne til at underholde når helt ud til de bagerste rækker.

Billetter til forestillingen kan købes via Eventyrteatrets hjemmeside www.eventyrteatret.dk, der også giver adgang til Tivolis helt fantastiske julepyntede have.

Fotos i anmeldelsen:
Eventyrteatret / Ole Mortensen

Tina Magling
Anmelder www.magling.dk

Don`t copy text!