Anmeldelse af Eventyrteatrets ”Peter Pan”

Igen i år er vi blevet inviteret i Tivoli for at anmelde Eventyrteatrets familiemusical. I år er det historien om Peter Pan, som bliver fortolket, for kender vi Eventyrteatret ret, så er det bestemt ikke en klassisk fortælling, vi skal se. Det bliver spændende at opleve, hvordan Eventyrteatret har fortolket denne kendte historie. Vil vi overhovedet kunne genkende handlingen? Vil vi blive underholdt? Vil vi gå fra Eventyrteatret med et smil om munden og mæt af oplevelsen? Tja, det vil tiden vise.

Tivoli er på denne premieredag ikke officielt åbent, og det gør mig så trist, at ikke alle publikummer i Eventyrteatrets spilleperiode, får oplevet Den Eventyrlige Parade. Det er virkelig en helt eminent måde at starte en forestilling på – vi bliver alle mødt af Den Eventyrlige (pirat) Parade som står i alleen ned til Glassalen, og de interagerer så fint med publikum. Jeg må ærligt indrømme, at det giver selve forestillingen lige det ekstra eventyrstøv, og vi kunne ikke undgå at komme i den helt rette ”Peter Pan” stemning forud for forestillingen.

Handlingen kort
Vi møder Wendy, der skal passe sine mindre brødre John og Michael, da deres forældre skal i byen. Wendy havde egentlig andre planer, men de måtte jo ændres, hvilket ikke faldt i god jord. Hun fortæller sine brødre historien om Peter Pan og Ønskeøen, men da de alle falder i søvn, kommer Peter Pan sammen med Klokkeblomst (kaldet Klokke) ind ad vinduet. Klokke drysser lidt tryllestøv over John og Michael, så de kan flyve, og tager dem med sig. Tilbage er Peter Pan, der prøver at få Wendy med, men hun er ikke sådan lige at få overtalt. Peter Pan giver Wendy et ”kys” (en halskæde), som han havde fået af sin mor, den sidste gang han så hende, og det skal senere vise sig, at være til Wendys fordel.

Endeligt får Peter Wendy overtalt og de flyver til Ønskeøen. Så er det altså bare lige det, at Klokke er blevet en ”lille smule” jaloux på Wendy, men hvad hun dog gør, vil jeg ikke røbe her – men det er altså ikke pænt gjort… Klokke dog.
På Ønskeøen møder vi ”De glemte børn”, som ingen forældre har. Vi møder også Populuserne, der bor på Ønskeøen og som er et naturfolk, der hylder solen og naturen. Vi møder også de smukke feer og de mere eller mindre ”frygtindgydende” pirater.
En lille sjov detalje, som bragte mange smil frem var Peter Pans noget forandrede personlighed fra den oprindelige historie. Peter Pan var blevet pænt glad for sig selv, på en utrolig charmerende måde. Kaptain Klo var også forvandlet ”en smule”, men det gjorde bestemt ikke noget, tværtimod og så var der Klokke…. Uha da da, hvad forelskelse dog kan føre til. Skal der laves en genindspilning af filmen, så kan Hollywood med succes kigge mod Eventyrteatret.
Men hvad der ellers sker i forestillingen, det vil jeg ikke komme ind på her – jeg kan dog spoile så meget, at når det er Eventyrteatret, så ender det hele jo godt til sidst – og det fortjener den forestilling også – alt fungerede, og vi nød de 2 timer i fulde drag.

Hvad synes vi så om forestillingen?
Forestillingen hang utroligt godt sammen. Den gamle kendte historie om Peter Pan har virkelig fået et løft, og det var ikke mindre end genialt, hvad vi oplevede.
Vi var vidner til en Peter Pan 2,0 med humor, med pointe, med positivitet og selvfølgelig med en lille smule drama.
Forestillingen var rigtigt godt bygget op, og vi fik gennem forestillingen kendskab til alle figurerne på en meget naturlig måde.

Sangene
Som altid har Eventyrteatret sange med, og igen i år fik vi nogle fantastiske sange, som omkransede handlingen på bedste måde. Vi kunne ganske enkelt ikke blive enige om, hvilke sange vi bedst kunne lide, det viser bare, at sangene hver især havde et helt unikt budskab og faldt godt ind i handlingen. Alle sangene var mesterligt sunget af de ekstremt talentfulde Eventyrbørn og unge – wow … sikke en talentmasse.

Vil vi anbefale forestillingen?
JA og atter JA for en i pokker, hvor var det godt. Det var mere end godt. Jeg vil kalde det perfekt. Jeg har sagt det før, men siger det gerne igen. De unge mennesker fra Eventyrteatret har så meget talent, at mange af de etablerede skuespillere faktisk burde tage sig sammen.

Vi nød forestillingen og blev faktisk ret overrasket over, at tiden gik så hurtigt, men vi ved jo, at er man underholdt, og er man i godt selskab, så går tiden alt for hurtigt.
Og jeg må sige, at vi var underholdt – Vi lo, så tårerne trillede, vi havde en klump i halsen, og vi nød en forestilling, der helt og holdent var noget nær det ypperste man kan opleve.

De unge på scenen er så talentfulde. Det stråler ud af dem, at de elsker at formidle og at give os tilskuere en god oplevelse. Men hvad så efter Eventyrteatret?
Jeg må sige, at vi nyder at følge de tidligere Eventyrbørn/unge i deres professionelle karriere, og det vil vi også fremadrettet, for på scenen oplevede vi talent, som er så unikt, at det forpligter.
Heldigvis er der mange unge i Eventyrteatret, der år efter år giver os disse magiske og store oplevelser – hvor nogle vokser fra Eventyrteatret så kommer andre til – og tak for det.

For at besvare spørgsmålet fra indledningen: Vil vi overhovedet kunne genkende handlingen? Ja, det kunne vi. Vil vi blive underholdt? Ja, det blev vi i høj grad, og vil vi gå fra Eventyrteatret med et smil om munden og mæt af oplevelsen? Åh ja og med en et løfte til os selv om at komme igen, for den forestilling er så bragende godt formidlet af en talentmasse ud over det sædvanlige, at den kan ses igen og igen.

6/6 stjerner til Eventyrteatrets Peter Pan.
6/6 stjerner for en historie, der er spækket med humor og visuelt flot.
6/6 stjerner til alle de eventyrlige medvirkende, der formidlede så pokkers imponerende.

Forestillingen varer 2 timer inkl. pause og spiller frem til d. 22. oktober i Glassalen i Tivoli.

Billeder i anmeldelsen:
Den Eventyrlige parade: Tina Magling
Forestillingen: Ole Mortensen/Eventyrteatret

Læs evt. mere om forestillingen mv. på www.eventyrteatret.dk

Tina Magling
Anmelder

Don`t copy text!