Anmeldelse af Eventyrteatrets ”Robin Hood”

Så er dagen kommet, hvor vi skal til København og Glassalen i Tivoli for at se Eventyrteatrets store efterårsforestilling ”Robin Hood”.
Eventyrteatret kan i år fejre sit 30 års jubilæum, og det er noget af en bedrift, at have underholdt børn og deres familier i hele 30 år.
Vi er altså på vej til premieren på ”Robin Hood”, og i bilen går snakken om forventninger, tanker om handling og ikke mindst, hvordan de unge skuespillere vil kunne agere efter denne massive ”corona pause”, der har været.
Vi har før oplevet Eventyrteatret som meget professionelt, men når man som de unge ikke har haft mulighed for at øve fuldt ud, så må det kunne ses og høres.

Da vi ankom til Tivoli, og blev lukket ind, blev vi atter i år mødt af den Eventyrlige Parade. Det er virkelig hyggeligt at gå gennem haven, og blive mødt af de udklædte Eventyrbørn, der alle kommer med små hilsner til os. Det gør bare, at vi er i den helt rigtige stemning, når vi sætter sig i sædet i Glassalen.
Programmet og popcornene er købt, pladserne er fundet – vi er klar.
Den smukke lysekrone rejses op, taget lukker sig og så begynder forestillingen.

Selve handlingen
De fleste kender jo nok historien om Robin Hood, Prins John og Kong Richard Løvehjerte, men hvad sker der, når Eventyrteatret tager historien under kærlig behandling? Jeg kan godt røbe, at det ikke er småting, som vi bliver vidner til.
Udover de mere kendte figurer, så dukker der forskellige mere eller mindre farveklædte og fantasifulde væsener op. Sammen med både Robin, hans søster Rosalinde, Lady Marian og hendes kammerpige Lady Kuk, byens folk, hoffet mm, så tegner dette års forestilling sig til at blive lidt udover det sædvanlige.

Robin af Locksley kommer hjem efter at have kæmpet i korstogene og finder ud af, at hans far er død. Det bliver han selvfølgelig ked af det, men da han spørger efter sin søster Rosalinde, får han oplyst, at ingen ved, hvad der er sket med hende eller hvor hun er.
Vi stifter også bekendtskab med Prins John, der har overtaget tronen fra sin bror Kong Richard Løvehjerte, der ikke har været hjemme i flere år. Han (altså den ”kære” Prins John) vil rigtigt gerne giftes med den smukke Lady Marian, men hun har ikke lige de samme følelser for prinsen, og er bestemt ikke bange for at fortælle ham det.
Ude i skoven møder vi så en flok ret gode skytter (De Grønklædte)– faktisk kalder en af skytterne sig for Robin Hood, og hun (ja hun) er ret så god med bue og pil, og rammer plet de mest utrolige steder….

Hvem er denne Robin Hood? Det viser sig hurtigt, at Robin Hood rent faktisk er Robins søster Rosalinde, der er pænt sur over, at hendes bror har været så længe væk. Han burde i stedet være blevet hjemme for at passe på familien, synes hun.
Handlingen bliver mere og mere eventyrlig, og det ender med at…. Nååh nej, det vil jeg ikke røbe her, men vi oplever både en galge, et søsteropgør, fægtescener og en prins, der vist mener, at han er lidt mere lækker end alle andre.

Vil dette tumult dog ende, som vi husker historien? Både ja og nej…. Men da det jo er Eventyrteatret, så har de fleste nok regnet ud, at det ender godt til sidst.
Forestillingen er udover en helt fremragende dialog, også krydret med nogle helt igennem fantastiske sange, der bare passer perfekt ind i handlingen.

Sangene
Eventyrteatret er kendt for at have sange med i deres forestillinger, der udover at passe rigtigt godt ind i handlingen, også er glade, powerfulde, melodiøse og humoristiske, og dette års forestilling er ingen undtagelse.
Vores favoritsang fra forestillingen ”Mand dig op” synges af De Grønklædte. Den sang er bare genial og så mesterligt fremført, at vi bare måtte overgive os. Vi er også begejstret for Prins Johns sang – og må lige sige, at slutsangen er et værdigt punktum for en helt unik forestilling.
Alle sangene er helt unikke og passer perfekt ind i handlingen.

Hvad synes vi så?
Vi så en forestilling, der havde humor, tempo og nogle helt utrolige lyseffekter, der understregede den enkelte scene på bedste måde – og så er sangene er et kapitel for sig. De er ganske enkelt helt utrolige, og passer perfekt til handlingen.

Jeg har før kaldt de unge talenter fra Eventyrteatret for skuespillere… jeg bliver nødt til at opgradere dem alle. De er musical-performere, og de gør det bare så utroligt godt.
De udviser en sådan glæde og entusiasme på scenen – men de har også ventet længe på at fremføre dette mesterlige stykke.

Vi blev ganske enkelt begejstret. Hvad kan man andet, når disse unge musical-performere stormer frem og begejstrer os på en sådan måde, jeg ikke troede muligt efter den ufrivillige pause.

Jeg må sige, at Eventyrteatret har gjort det igen. Ikke kun har de rejst sig efter corona pausen, men de er kommet tilbage med fuld styrke – og den begejstring de unge performere viser på scenen smitter. Min datter og jeg tog os i at huje og klappe – og det var altså næsten ikke vores skyld, at ham ved siden af mig tabte sin kaffe. Jeg kom kun til at puffe lidt til ham af bare begejstring.

Noget jeg lige må nævne er de unge, der er på scenen for første gang. Det var så tydeligt, at de var stolte, de strålede og de gav alt, hvad de havde i sig. De skal bestemt have en ekstra stjerne, for de gjorde det bare så helt utroligt godt, og specielt når man tænker på den opstart de har haft.

Når jeg har nævnt de helt unge nye musical performere, så må jeg også lige nævne de mere øvede. De holdt sig på ingen måde tilbage. Det var så tydeligt, at de havde savnet at stå på den scene, og alle uden undtagelse gjorde det bragende flot.
Vi elsker, elsker, elsker den forestilling, og vi glæder os meget til at gense den i efterårsferien. Vi har nemlig billetter til endnu en forestilling, for et sådan mesterværk skal bestemt ses igen – ganske enkelt for at få alle de små fine nuancer i handlingen med.

Kunne man så se og høre, at de unge talenter ikke havde kunnet øve som før corona pausen? Næ, det kunne man faktisk ikke. De agerede og sang som om, at de ikke havde haft pause. Når man kan spille, som de unge gjorde efter en så lang pause – så tror jeg ikke, at vi skal være bekymret for fremtiden.

7/6 stjerner for denne mesterlige forestilling – med den ekstra stjerne til de helt nye musical performere på scenen.

Læs mere om forestillingen, spilletider, link til billetkøb mv på eventyrteatrets hjemmeside www.eventyrteatret.dk. Her kan du også læse om de tidligere forestillinger, om deres dramaskole og en masse andet.


Billeder fra den Eventyrlige Parade: Tina Magling
Billeder fra forestillingen: Ole Mortensen


Tina Magling
Anmelder

Don`t copy text!