Anmeldelse af Moulin Rouge i Falkoner Salen d. 24. september

Det var utroligt svært for os at vide reelt, hvad vi gik ind til. En af os havde set en tidligere filmudgave af Moulin Rouge, en anden havde kun hørt (og genhørt musikken), men jeg kendte overhovedet intet til forestillingen. Det var altså en familie med blandet ”Moulin Rouge” erfaring, der ankom til Falkoner scenen søndag d. 24. september.

Det var svært ikke at komme i en form for afslappende hyggestemning med det samme, at vi trådte ind i foyeren og fik hentet vores program. Det var lidt som roen og spændingen indfandt sig med det samme, at vores billetter var blevet scannet. Der blev taget lidt billeder foran fotovæggen, der blev bladret i programmet, og der blev talt rigtigt meget om, hvilke forventninger vi hver især havde til forestillingen.
Vi fandt vores pladser på 1. række, og så skal jeg da lige love for, at vi fik oplevelser for alle pengene
.

Handlingen
Musicalen starter i Moulin Rouge I Paris og starten er så tempobelagt og stemningspræget, at man som tilskuere med det samme bare befinder i dette meget ikoniske sted sig midt på Montmartre.
Vi stifter derefter bekendtskab med Toulouse-Lautrec (Laus Høybye), Santiago (Standley Baker) og så selvfølgelig Christian, der blev spillet af Silas Holst.

Christian bliver meget forelsket i Moulin Rouges stjerne Satine (spillet af Sara Victoria Bjerregaard), men da Moulin Rouge mangler penge, bliver Satine kraftigt (meget kraftigt) opfordret af Harold Zidler (Rasmus Bjerg) til at gøre kur til den meget rige adelsmand The Duke (spillet af Pelle Emil Rex Hebsgaard).
Jeg vil ikke nævne, hvad der ellers sker i forestillingen, men jeg har hørt, at i hvert fald slutningen følger den oprindelige historie.
Alt blev leveret i sådan et hæsblæsende tempo, at vi sad og blev helt forpustede – sikke en energiudladning samtlige på scenen leverede.

Sangene
Da jeg læste, at der var over 70 sange med, troede jeg ikke helt på det. 70 sange, hvordan i alverden ville det være muligt at få så mange sange med i en forestilling, som ok det er en musical, men alligevel…. 70 sange.
Men det gav mening. Det var ikke 70 sange i fuld længde, men mange blev sunget i et medley, som passede forbavsende godt ind i handlingen. Det var vi faktisk ret imponeret over.

Hvad synes vi så om musicalen?
Vi var meget begejstret over skuespilpræstationerne, og samtlige var formidable sangere. Men med et cast, hvor flere var uddannede skuespillere og performere, var vi specielt imponeret over, hvor gode sangere Pelle Emil og Laus Høybye rent faktisk var. Silas Holst har vi før oplevet i Kinky Boots, så hans sangtalent var bestemt ikke overraskende – og så må jeg bare nævne Andy Roda som Baby Doll.
For pokker hvor han shinede på scenen. Vi har fulgt Andy Roda, siden han deltog i det danske melodi grand prix med sangen ”Love is Love” (som efter vores mening klart skulle have vundet, men det er jo en anden snak). Andy Roda er en stjerne, der bare kan alt. Vi håber, at se mere til ham i nogle kommende musicalproduktioner.
Og så var der Rasmus Bjerg. Jeg er virkelig imponeret over, hvad han formår både skuespilmæssigt men også som sanger. Han er virkelig dygtig, og jeg håber, at han har fået smag for musicalgenren – for ham kom, vi så og han sejrede.

Selve handlingen synes vi var lidt tynd, men det var ikke generende, for handlingen var pakket ind i det ene hit efter det andet.

Vi nød forestillingen og tiden gik bare alt alt for stærkt.
Vi gik fra Falkoner Salen med et smil om munden, løftet op af et cast af talenter og de skønne skønne sange i ørerne.

Vi vil give musicalen 5/6 stjerner.
Handlingen halter lidt, synes vi, men sangene var helt fantastisk sunget og tilpasset musicalen på fineste måde, og det med et cast af talenter, der på bedste måde formidlede musicalen Moulin Rouge.

Det er bestemt en musical, som vi vil anbefale.

Moulin Rouge Musical spiller I Falkoner Salen frem til d. 21. oktober, hvorefter den tager til Vejle Musikteater og spiller fra d. 25. oktober – d. 5. november. Fra d. 10. november – d. 19. november spiller musicalen i Musikteatret Holstebro.

Mere om musicalen og hvordan du får billetter www.oneandonlymusicals.dk

Billeder fra forestillingen: oneandonlymusicals.dk
Topbillede og film: Tina Magling

Tina Magling
Anmelder www.magling.dk

Don`t copy text!