Anmeldelse af puzzle walk i Kødbyen

Vi har haft dette puzzle walk liggende i ret lang tid, faktisk nok i henved et år, så her i ferien skulle det altså være.  Vi drog derfor mod København en dag, hvor vejrguderne var i det mere kølige hjørne – for vi er og bliver nok aldrig fans af al den varme og sol.

Vi havde købt dette puzzle Walk gennem ”Institute of Wonder”, og jeg er stor fan af, at man kan tilkøbe et sådan og så få det tilsendt (eller hente) – og bare tage gåden, når nu vejret og lysten er til det – i stedet for, at bestille tid til en gådejagt dage eller uger i forvejen.
Vi må også sige, at vi er ret imponerede over kundeservicen hos Institute of Wonder. Et par måneder efter vi havde købt dette puzzle walk, fik vi en mail fra dem. Det viste sig, at en af opgaverne ikke kunne tilgås pga. vedligehold, så vi modtog et foto af opgaven. Dette var virkelig en god service. Institute of Wonder kunne med lethed have tænkt, at kunderne da bare kunne kigge i gådebogen efter løsningen, men de valgte at sende mails ud, så alle havde den samme mulighed for at løse netop denne opgave. Det fandt vi alle var en meget flot service.

Denne gang gik turen altså til København og Kødbyen.
Kødbyen har jo en meget interessant historie, og vi glædede os alle til at skulle igennem finurlige opgaver krydret med historiske facts.
Til dem, der ikke kender Kødbyens historie, så ligger stedet mellem Hovedbanegården og Fisketorvet i København. Her ligger kulturhuset Øksnehallen også.
Kødbyen har en rig historie – de første bygninger åbnede helt tilbage i 1880’erne i det gamle område, kaldet “Den Brune Kødby”, og har været benyttet til salg af heste og kvæg, samt slagteri.

Øksnehallen blev bygget i 1901 som en del af Kødbyen, som overdækket kvægmarked. Samtidigt blev ”Den Grå Kødby”, der er mindre end ”Den Brune Kødby” bygget. ”Den hvide Kødby” blev bygget tilbage i 1931-35, som erstatning til ”Den Brune Kødby”.
Den Brune- og Hvide Kødby blev i 2007 udpeget som et af 25 nationale industriminder, der har haft særlig betydning for Danmark og industrialiseringen. Hele området er i dag fredet.

Nå men tilbage til dette puzzle walk.
Vi fandt stedet, hvor vi skulle åbne kassen. Faktisk var vi, udover nogle handlende, der var ved at sætte borde og stole frem, de eneste på dette lille område.
Inden i æsken fra Intitute of Wonder fandt vi en kuglepen, en gådeguide, Eventyrenes Notesbog, et kort over området samt et brev med teksten ”Åben mig først”. Nu er vi jo meget regelrettede, så vi åbnede selvfølgelig brevet ”Åben mig først”… først. Vi turde ganske enkelt ikke andet.
Og så var vi ellers i gang.
I brevet stod udover en kort præsentation, den location, hvor vi skulle stå – og succes, der stod vi jo, det startede bare rigtigt godt.
Det viste sig hurtigt, at selve opgaverne var bygget op efter samme mønster som den tidligere puzzle walk, som vi havde deltaget i fra Assistent Kirkegården, så vi var ret hurtigt inde i tankegangen.

Vi kom godt rundt på mange af de historiske steder i Kødbyen, og specielt et sted, som vi kort blev præsenteret for i en af opgaverne, har vi talt om at komme tilbage til, når vi har googlet lidt mere om selve historien, da vi fandt dette specielle sted rigtigt interessant og spændende.

Historien som dette puzzle walk var bygget over, var meget interessant og faktisk fandt vi alle den ret spændende. Faktisk så meget, at vores datter Diana ville genlæse Eventyrenes Notesbog på hjemturen. Selve opgaverne var en blanding af nemme og lidt sværere opgaver, men vi klarede dem alle (med kun et enkelt lille bitte kig i gådeguiden) – og så var vi underholdt.
Vi virkelig nød turen i disse historiske omgivelser, og med det ekstra plus, der kom på i form af den skrevne historie.
Vi blev ledt rundt til i alt 13 forskellige locations, og hver og en havde en helt unik historie. Vi vil selvfølgelig ikke her komme ind på hverken historien eller opgaverne, men blot sige, at man får oplysninger om området, som jeg er ret sikker på, ikke er almindeligt kendt, og vi får løst nogle ret sjove og udfordrende opgaver – og til slut er der en ekstra lille overraskelse i pakken.

På hjemvejen talte vi om, hvad vi dog kunne give af stjerner til dette puzzle walk, for vi fik historier om Kødbyen, som vi ikke kendte i forvejen, vi var virkelig underholdt, og vi fik brugt ”de små grå” – og så vi fik lavet noget hyggeligt sammen som familie, hvor alle store som … ikke så store kunne deltage aktivt.

Vi nød turen, vi nød opgaverne og vi vil bestemt anbefale dette puzzle walk til alle, der gerne vil bruge nogle timer i selskab af familie og venner. Vi vil anbefale, at man er max 6 personer til dette puzzle walk, så alle kan blive en del af opgaveløsningen. Vi var 4, og passede rigtigt godt for os.

Vi ender med at give fulde 6 ****** for oplevelsen.

Kødbyen jo en mekka af dufte- og smagsoplevelser, så er man sulten/tørstig, er der ikke langt til alverdens lækkerier.
Turen viste sig desuden at være meget handicapvenlig, så selv folk med kort gå distance, kan være med, da der er masser af hvilepladser undervejs, og ikke nogle steder, hvor det er svært fremkommeligt.

Tak til Institute of Wonder for nogle interessante timer.

Læs mere om dette puzzle walk eller de øvrige på Institute of Wonders hjemmeside https://instituteofwonder.dk/, hvor også de forskellige puzzle walks kan købes.
Mere om Kødbyens yderst interessante historie kan læses på www.kodbyen.kk.dk

Fotos i anmeldelsen er taget på vores tur rundt i området, og behøver ikke at have noget at gøre med selve opgaverne.

Tina Magling
Anmelder

Don`t copy text!