Anmeldelse af Skandinavisk Dyrepark


På vores miniferie i det jyske, havde vi besluttet også at besøge Skandinavisk Dyrepark. Det er et sted, ingen af os har besøgt før, så vi var egentligt ret spændte på, hvad vi ville se – og om vi overhovedet ville kunne synes om stedet.
Faktisk havde vi ikke de store forventninger til stedet, nok mest pga. deres priser, som vi fandt ret prisbillige i forhold til andre dyreparker.


Da vi ankom, var der et kæmpe område med parkeringspladser, men heldigvis kom vi udenfor højsæsonen, så der var ikke specielt mange biler parkeret foran indgangen.
Vi kom ind og blev mødt af en smilende ung pige, der startede med at ønske os velkommen. Vi betalte, og købte også nogle poser med mad til gederne og dådyrene, og så startede vi på vores tur.

Med det samme så vi ildere og ja… hugorme. De sidste så jeg dog ikke, da hugorme (og ja alle andre slangearter) og jeg ikke har det bedste forhold… mildt sagt. Min søn Mikker forsøgte ihærdigt at vise mig billeder af de kryb, men næ nej, jeg ville ikke… nix bix.
Derefter gik turen til ulveindhegningen, for vi kom lige til tiden, til at se dem blive fodret – og det var en mageløs oplevelse. Hvor var de 3 ulve skønne og sikke en god formidling vi fik. Vi var alle imponeret både over dyrene og den unge piges evne til at fortælle om ulvene, men søreme også over anlægget. De dyr havde bare helt ekstremt gode pladsforhold.

Og så kom turen til at besøge dådyrene – og det blev lidt af en udfordring. Memo til mig selv. Husk ikke at have madposen synligt fremme for de dådyr har åbenbart gemt appetitten til at vi kom… eller også var de bare altid sultne. Jeg skal love for, at der blev spist igennem, og det var faktisk en ret stor oplevelse at give de skønne dyr mad – og der blev grint igennem. Men vi undrede os over, at der var opstillet bænke i indhegningen med dådyrene… med mindre altså at man gerne ville have et dådyr på skødet, så var det ikke verdens bedste idé at sidde ned – fandt vi ud af.
Vi havde en helt fantastisk tid sammen med dådyrene, men vi skulle jo se nogle flere dyr, så vi lovede de søde dyr, at vi ville komme tilbage, for vi havde endnu 2 poser mad.

Vi så isbjørne, vi så brune bjørne – og som min mand sagde. De er nok betalt for at have fotovagten. De dyr er noget af de mest fotogene dyr, vi har oplevet – og vi har set mange dyr.

Vi besluttede os for at se havørnene blive fodret og trænet, og igen var vi imponeret over formidlingen. Det var virkelig interessant og meget spændende. Faktisk var det nok dagens højdepunkt.

Noget som vi også var imponeret over var, at de unge formidlere faktisk bad tilskuerne om at tie stille, så alle kunne høre om dyrene – og at al færden i parken skulle foregå på dyrenes præmisser. Bravo.

Vi var alle enige om, at Skandinavisk Dyrepark var langt større end vi i vores vildeste fantasi havde forestillet os. Dyrene havde ekstremt god plads at boltre sig på, og de var virkelig alle i god foderstand. Og så var der lige det med parkens størrelse. Vi blev trætte – rigtigt trætte, så rent faktisk så min datter og jeg ikke polarræven – vi piger var pludselig nødt til at lave en lille video – og det var ret vigtigt, at den blev optaget på det tidspunkt….
Derfor sendte vi drengene afsted mod polarræven, og vi piger hvilede fødderne… og lavede lidt videoer.
Da vi havde hvilet færdigt, og drengene var vendt tilbage, begav vi os ind i Mammuttens verden. Sikke et sted. Dog var et mammutskelet udlånt til Mosgaard, men vi så en masse forskellige skin og oplysninger om forskellige dyr, og der var en lille film om mammutten. Det var ret stemningsfuldt med lys og lydeffekter, og det var faktisk ganske interessant – og flot lavet.

Så kom turen til dådyrene igen – og det var lidt som om, at de havde ventet på os. Der blev igen spist igennem, og min datter var omkredset af dyr, der alle havde det formål, at få mest mad. En var dog så grådig, at den lige fik suttet lidt på Dianas finger, og så skulle hun godt nok ikke give dyrene mere mad.
Poserne blev lynhurtigt tømt, og så gik vi trætte mod udgangen. Vi måtte dog lige handle lidt i butikken – bl.a. en sød ulvebamse – og lidt ekstra, som vi bare måtte have med hjem til Sjælland.

Vi tog afsked med Skandinavisk Dyrepark – rig på oplevelser og viden om de forskellige dyr, men vildt trætte i fødderne.
Tak til Skandinavisk Dyrepark for en helt fantastisk dag.

6/6 stjerner for oplevelsen og
6/6 stjerner for formidlingen.

Læs mere om Skandinavisk Dyrepark på deres hjemmeside www.skandinaviskdyrepark.dk, hvor man kan læse om de forskellige dyr, priser mv. Her kan man også læse mere om bestilling af kørestole og elscooter for gangbesværede.

Tina Magling
Anmelder

Don`t copy text!