Solve a Mystery ”Sabotage 1943”Så gik turen til Jylland, hvor vi var inviteret til at deltage i huntet ”Sabotage 1943”. Det var Solve a Mystery, der har lavet denne opgave, men modsat de tidligere, som omhandlede opklaringer af mord, handlede denne om modstandsbevægelsen, hvor der var en stikker i blandt os. Hvem var denne stikker, og ville vi få held med at udpege den rette?

Vi tog altså fra Sjælland til Aarhus, men hvad gør ærke sjællændere i en jysk storby? Ja, de allierer sig med en god ven, der bor i byen, så med Martin som stand-by (hvis nu vi skulle fare vild) så kunne det ikke gå helt galt… troede vi.

Vi fik hentet denne opgave i en hyggelig bagerbutik (Seriøst? Kunne Solve a Mystery ikke have valgt en ejendomsmægler eller i det mindste et sted, hvor man ikke bare måtte købe stort set en af hver af de skønne kager) Nå, men med maverne fulde af godter, begav vi os til første post.

Starten

Vi fandt hurtigt stedet, hvor vi skulle åbne kuverten, og så gik det hele i gang.
Historien er den, at vi er en del af den Aarhusianske modstandsbevægelse. Missionen er at gennemføre et attentat og at lokalisere en stikker.
Vi bliver også præsenteret for et persongalleri, og et kort over området.

Jeg havde på forhånd bestilt godt vejr, og det viste sig faktisk at være en fordel. Vi blev guidet rundt i den indre Aarhusianske bydel, og så var det lige, at vores søn Mikker fik en god ide. Hvilken ide det var, vil jeg ikke komme ind på her, for det viste sig til sidst, at være en af de rigtig gode tanker han kom med, og faktisk en hjælp til opgaveløsningen, hvor vi skulle finde stikkeren.

Vi kom godt og grundigt rundt, mens vi fik en masse oplysninger på kortene, nogle var bare fyld, men der var nogle ret gode ledetråde i blandt – men et lille godt råd, der er faktisk forskel på statuer…. Hvad jeg mener med det, tja. Jeg fandt en statue, og den godtog resten af familien som værende den, som vi skulle finde. Men det var kun lige indtil vi drejede om et hjørne, og gik forbi en statue, der lignede langt mere den som var på svararket. Vi rettede så det ene point, som vi havde fået fordi jeg var genial, til 0 point – og så var jeg pludselig ikke så genial alligevel.
På et tidspunkt fik vi en opgave, hvor vi 3 argumenterede for det ene, mens vores datter Diana gjorde sit bedste for at overbevise os om, at vi tog fejl. Det viste sig, at hun godt nok ikke fik point, men hendes løsning var langt hen af vejen mere rigtig end vores, som gav minus 1 point – og det hørte vi så for resten af dagen.

Det viste sig faktisk ikke at være så svært at finde rundt, som vi havde troet, og vores ven Martin blev ikke kontaktet.

Fandt vi så stikkeren?
Ja, det gjorde vi, nok mest fordi vores søn fra starten havde været smart, men også fordi vi efterhånden har lært at læse ”mellem linierne”.

Som noget helt nyt (nyt i hvert fald for os) skulle vi til sidst spille et ret strategisk spil, hvor vi også skulle fuldføre et attentat mod den tyske værnemagt, og det satte vores datter Diana og jeg så farmand Jørgen og Mikker til at løse, mens vi piger stod på sidelinien og kom med kommentarer. Men det var faktisk ret sjovt og udfordrende.

Hvad synes vi så
Denne gåde ”Sabotage 1943” fra Solve a Mystery er bygget op som de øvrige, som vi har prøvet. De er alle utroligt godt gennemarbejdet, og man får en super viden om det som opgaven omhandler, da de alle har et afsæt i virkeligheden.
Vi er vilde med disse lærerige gåder, og Solve a Mystery har virkelig gjort det igen. De har udarbejdet en gådetur, hvor vi var underholdt, udfordret og faktisk også kom lidt i problemer. Vi er ellers en familie, der elsker at lave gåder, quizzer mv. men her har Solve a Mystery formået at give os en udfordring, hvor vi virkelig var på glatis – og vi nød det.

Tak til Solve a Mystery. Vi havde en helt fantastisk dag i Aarhus midtby med opgaver og gåder. Vi er også ret begejstrede over, at hvis man ikke kan løse opgaven, så kommer svaret på næste side. Man er altså ikke hengivet til timelange gætterier, det er virkelig godt tænkt.

6/6 stjerner det er den bedste underholdning, man kan få indenfor den kategori.

Vi vil bestemt anbefale ” Sabotage 1943” til alle, der nyder en velskrevet gåde og historie.
Turen foregår inde i Aarhus midtby, men en del af turen foregår på brosten, så det kan være en udfordring, hvis der er gangbesværede med på turen – men der er ret mange siddepladser rundt om, og ved den sidste opgave, kan man sidde ned for enden af vejen, mens resten af gruppen går op ad en lidt stejl bakke belagt med brosten.

Billederne i anmeldelsen er fra vores tur rundt i Aarhus, og har ikke nødvendigvis noget med opgaven at gøre.

Vi sluttede dagen af på Hvidsten Kro – så var ringen ligesom sluttet.

Solve a Mystery har udover denne ”Sabotage 1943” også udgivet ”Drabet ved Amalienborg”, ”Forbryderjagt i Nyhavn”, ”Mordet ved Rundetårn” og ”Mordet ved Christiansborg Slot”.

Et hunt koster kun kr. 299,00, og vi er meget imponeret over seriøsiteten og det kæmpe arbejde, der er lagt i disse hunts. Det er faktisk helt utroligt billigt, når man ser på både gameplay og på, hvad andre mystery hunts koster.

Gå distancen for denne er beregnet til at være ca. 2 km (når man altså ikke som os liiiige skal en detour fordi man ikke har læst spørgsmålet rigtigt…. Ikke sandt farmand Jørgen…

Læs mere om Solve a Mystery og om de forskellige hunts på www.solveamystery.net, hvor de forskellige hunts også kan købes.
Fik jeg fortalt, at vi er vildt begejstret?

Dette hunt er lige så velskrevet, vel tilrettelagt og super spændende som de øvrige fra Solve a Mystery.

Tina Magling
AnmelderDon`t copy text!