Anmeldelse af Solve a Mysterys ”Mordet ved Aarhus Å”.

Så er familien atter taget på en lille anmeldertur. Denne gang er vi taget fra Sjælland til Aarhus, hvor vi vil forsøge at løse Solve a Mysterys True Crime mysterie ”Mordet ved Aarhus Å”.

Noget som vi alle er ret begejstret for ved Solve a Mysterys mordmysterier er, at de alle tager afsæt i virkelige hændelser. Det giver bare noget helt unikt til historien og til opgaveløsningen.

Da vi havde hentet mordgåden (og shoppet lidt kager, det er altså pokkers fristende, at hente et mystery hunt i en butik fyldt med det lækreste bagværk), begav vi os til det anførte startpunkt.
Vi var dog blevet lidt sultne, så derfor bestemte vi os for, at finde et sted at spise, så vi i ro og mag kunne åbne kuverten, og derefter lægge en strategi. Vi fandt et lille spisested, fik købt lidt sandwich og ja, det var så vores første fejl.

På cafeen åbnede vi kuverten og straks blev vi præsenteret for en introduktion, en præsentation af de 6 mistænkte, samt offeret; Merete Hermansen. Vi fik også en lille reminder om, at internet ikke fandtes i 1934, hvilket far Jørgen havde et lille bitte problem med – men mere om det senere. I bogen var der også et kort, og så begyndte jagten på Merete Hermansens morder.

Vi fordelte opgaverne imellem os, så mor Tina skulle læse opgaverne med en entusiastisk og teatralsk stemmeføring – dog stod der i opgaven, at denne skulle læses med en rolig stemme … det skulle vise sig, at mor Tina glemte dette op til flere gange. Far Jørgen fik opgaven med at holde styr på navnene på de forskellige implicerede, Diana skulle holde styr på bogen samt en lille ekstra opgave, og Mikker skulle holde styr på de forskellige facts og oplysninger. Hele familien var samlet om denne ene opgaveløsning. Morderen måtte og skulle findes – koste, hvad det koste ville, og vi besluttede, at denne mordgåde skulle løses ved brug af vores spidsfindige ”små grå”.

I den første opgave skulle vi begive os hen til et kendt sted. For os var lokationen så bare ikke specielt kendt, og da vi startede med at befinde os på et helt andet sted, end der stod i bogen, at vi skulle – var denne opgave ikke specielt let. Men vi begav vi os ud på de Aarhusianske gader og stræder fulde af gåpåmod, der dog ikke varede så længe, for hvor pokker var det sted dog henne? Internettet var jo stadig ikke opfundet i 1934, som far Jørgen kraftigt blev mindet om, da han gentagende gange forsøgte at tage sin mobil frem for at søge, men til sidst fik mor Tina nok og spurgte en informativ aarhusianer om, hvor stedet var – og så gik der ikke længe før vi fandt det – og så styrede vi.

Vi fik løst de mange finurlige opgaver … lige indtil… Ja, lige indtil, at vi var virkelig ude i problemer. Men nu er vi jo ikke en familie, der giver op så let, men denne opgave kunne vi simpelthen ikke løse, og vi måtte indkassere et lille 0 udfor opgaven.

Vi gik videre, og kom til et ret interessant sted. Her må jeg så sige, at mændene i familien i den grad overtænkte det hele i en sådan grad, at vi piger slet ikke kunne få et ord indført. Og hvad skete der? Ja, vi piger havde selvfølgelig ret, for vores opgaveløsning var helt korrekt, hvorimod mændenes var helt off. Ja, jeg siger det bare. Hvis vi piger ikke havde været med, så var mændene i familien stadig befundet sig i Aarhus. Men igen måtte vi indkassere et rungende 0 i tidstabellen.

Vi blev ledt ned af de fineste små steder, som vi ikke ville have set uden dette mystery hunt, så mange tak.

Til slut fandt vi et lille hyggeligt sted, hvor vi sammen kunne finde ud af, hvem morderen var, samt hvilke beviser vi havde fundet frem til.
Vi var alle enige om, hvem morderen var, og havde også gættet flere af beviserne (dog ikke dem alle). Så efter en lille detour, en opgave, der ikke lige ville som vi, samt et par overtænkende mandspersoner, ja, så fik vi klaret denne hyggelige mordgåde i Aarhus.

Hvad synes vi så om det?
Efter vores lille ret så forvirrede start, gik det fint. Vi klarede ikke alle opgaverne – men det viser bare, at der er opgaver for alle.
Der var tillige en lille sjov ekstra opgave med, så alle fra de yngre til de ældre kan deltage. Det er virkelig godt tænkt. Fælles for opgaverne var, at de var rigtigt sjove, udfordrende og gav anledning til gode snakke.

Vi nød turen i Aarhus, og vi glæder os meget til at komme på endnu et mystery hunt fra Solve a Mystery.

Vi vil give 6/6 stjerner for dette mysery hunt – vi var begejstret, vi havde det sjovt, og så fik vi set noget af Aarhus, som vi ikke ville have set uden denne gåde.
Som noget nyt havde Solve a Mystery lavet mordgåden i bogform, så det med at holde styr på de mange små papirer, var slet ikke nødvendigt. Vi fandt, at det fungerede langt bedre, specielt når vi flere gange gik tilbage til kortet, der var i starten af bogen.

Bagerst i bogen fortælles den sande historie om mordet på Merete Hermansen. Dette giver bare lidt ekstra til hele opgaveløsningen.

Turen er handicap venlig, men husk de gode sko, for der er mange brostensbelagte gader på turen.

Tak for en god tur.

Billederne i anmeldelsen har ikke nødvendigvis noget med opgaveløsningen at gøre, men blot steder vi mødte på vores tur til Aarhus.

Tina Magling
Anmelder

Don`t copy text!