Anmeldelse af ”Teatermordet” fra Unsolved


En dag så jeg en reklame på Facebook om et for os ukendt mordmysterie. Det i sig selv er jo i vores familie, der bare elsker mordmysterier, en uset ting, så selvfølgelig måtte vi da med det samme bestille en.
På hjemmesiden så vi, at der var 3 forskellige at vælge imellem (Mordene på Samsø, Det sidste brev og Teatermordet), men da vi elsker at komme i teatret, så var det jo meget nærliggende, at vi valgte ”Teatermordet”.

Efter en lille uges tid modtog vi så denne mordgåde fra firmaet ”Unsolved” og vi glædede os alle meget til at gå i gang.

Dette mordmysterie er lidt anderledes end de andre, som vi har prøvet, men det tiltalte os meget, at vi kunne løse det hjemme – og ellers bare gå i gang, når vi havde lysten og tiden til det.

Da vi alle var klar, tanket op med te og en lille kage, blev den store kuvert åbnet.
Indeni var der en skrivelse til os, der præsenterede mordmysteriet, en politirapport, 6 politiafhøringer med billeder samt et billede af den myrdede.
Der var også 3 kuverter. En med påskriften ”LEDETRÅD”, en med påskriften ”BEVISER”, samt en med påskriften ”LØSNING” – den sidste lagde vi langt væk, for med vores erfaringer indenfor mord-mysterier, opgaveløsninger samt at tænke ud af boksen, var ingen af os i tvivl om, at dette kunne vi sagtens klare – det skulle dog vise sig, at vi ikke var helt så skarpe, som vi selv synes, men mere om det senere.

Starten
Jeg lagde ud med at læse op af præsentationen til mordmysteriet. Her var der tale om en meget dygtig og berømt skuespiller, der midt under en forestilling var blevet myrdet. Vi blev så bedt om at finde ud af:
1. Hvem er morderen?
2. Motivet?
3. Hvordan mordet kunne være begået?
4. Hvilke tekniske beviser kunne bindes sammen med mordet?

Derefter blev politirapporten læst grundigt, og så gik turen til oplæsningen af de 6 hovedmistænkte.

Efter oplæsningen af hver hovedmistænkt, blev der talt meget om den pågældende. Vi kom bl.a. ind på, hvad den enkelte kunne have af motiv, hvordan den enkelte kendte ofret mv. Det var nogle gode snakke.

Så kom turen til kuverterne.

Først åbnede vi kuverten med ”BEVISER”.
I den fandt vi 3 forskellige slags beviser (som jeg selvfølgelig ikke vil komme nærmere ind på hvad er her), som vi alle var enige om, at de så absolut havde en vigtig rolle i opgaveløsningen, men hvilken var vi dog slet ikke sikre på endnu.

Så kom turen til kuverten med ”LEDETRÅDE”. Her var der 2 sedler, som faktisk var en stor hjælp, i hvert fald for en af os.

Vi valgte stadig at gemme kuverten ”LØSNING” lidt endnu.

Og så blev alt gennemgået til mindste detalje, ja, jeg vil faktisk sige, at vi gik meget minutiøst til værks. Hvert et bevis blev taget op flere gange i forskellige konstellationer, alt blev vendt og drejet og langsomt fik vi alle diverse ender til at mødes, og derefter hver især med et bud på, hvordan det hele var sket, hvorfor, hvordan og hvorledes.

Løsningen
Så var det jo så bare, om vi havde ret.
Jeg vil sige, at vi var forholdsvis tæt på den reelle løsning, dog uden at komme med den helt rigtige besvarelse – må jeg indrømme.

Vi havde morderen, vi havde også til dels hvorfor og hvordan, men de tekniske beviser havde vi ikke helt.

Vi var dog tilfredse med vores indsatser og havde nogle sjove timer.

Hvad synes vi så?
Vi var underholdt, bestemt, men vi var også udfordret, hvilket er meget positivt.
Der var 2 afsnit, som ikke var oversat fra svensk til dansk i løsningen, og så kunne vi i hvert fald ikke finde en ”avisartikel” som var en del af løsningen. Havde vi set den, kunne vi måske have gættet mere præcist, men det kan man jo kun gisne om, da vi ikke har set den pågældende avisartikel.

Vi vil give 4½/6 stjerner for ”Teatermordet”.

Vi var underholdt, vi fik nogle gode og interessante snakke om dette mordmysterie, og så kom de ”små grå” på arbejde. Vi hyggede os.

Men vi fandt også, at løsningen var ”en lille smule søgt”, måske fordi vi manglede denne avisartikel?
Som noget virkelig interessant skulle man høre en lydfil, hvor man hørte mordet blive begået – det var en vigtig del af opgaveløsningen, hvilket vi fandt både interessant og meget spændende – en rigtig god ide.

Mordmysteriet ”Teatermordet” fra Unsolved koster kr. 315,00 og kan købes via https://unsolved.dk/

Tina Magling
Anmelder

Don`t copy text!