Anmeldelse Eventyrteatrets ”Et juleeventyr” i Glassalen, Tivoli


Så gik turen atter engang mod Eventyrteatret i Glassalen i Tivoli for at overvære årets juleforestilling ”Et juleeventyr”. Det er 3. gang, at Eventyrteatret opfører netop dette stykke, så det skal blive spændende at se, om det bare er en gengivelse af de tidligere.

Tivoli byder os velkommen med det smukkeste vejr. Sol og lige på grænsen af frost, så kan det ikke blive mere hyggeligt – når nu vi ikke også kunne få sne – for så havde scenariet været fuldkommen. Den gamle have er så smukt pyntet, at det bare er en fornøjelse, at gå rundt og opleve de forskellige boder inden starten på dette års julemusical fra Eventyrteatret.

Vi blev budt velkommen af de sødeste Eventyrbørn og unge, da vi kom ind, og jeg må sige, at det virkelig er en fornøjelse at træde ind i Glassalen, når man med det samme føler sig velkommen og omfavnet af hyggen og den åbenlyse glæde og forventning fra Eventyrbørn og unge.

Vi fandt vores pladser, lyset blev dæmpet, og så startede forestillingen.


Handlingen kort fortalt
De fleste kender historien om Ebenezer Scrooge og de 3 juleånder, som han får besøg af julenat. Fortidens, nutidens og fremtidens ånd.
Moralen er at Scrooge skal lære noget om kærligheden til andre, om at give og ikke kun at tage, samt om at være en del af et fællesskab.
Mon det lykkedes i dette års juleforestilling fra Eventyrteatret?

Scrooge er bestemt ikke glad for julen, Han synes, at folk smider om sig med penge som nogle jubelidioter. Han vil bestemt heller ikke give penge til de fattige, de må søreme klare sig selv, eller også må de sulte eller komme i gældsfængsel – intet kunne betyde mindre for Scrooge – men så er det, at de 3 ånder kommer på besøg. Besøget bliver meddelt af hans afdøde kompagnons spøgelse. Det tror Scrooge nu altså ikke helt på, men han kommer på andre tanker, da fortidens jul kommer. Her får han nogle glimt af sin barn- og ungdom. Det rører noget ved Scrooge, men så kommer nutidens juleånd, og hende er der virkelig gang i. Hun viser Scrooge, hvor lykkelig hans ungdomskæreste er nu. Hun viser også Scrooge, hvordan hans medarbejders yngste datter reelt har det. Til sidst kommer fremtidens ånd, og det er bestemt ikke gode ting, der bliver vist der. Det er i hvert fald noget, som rører publikum (mig selv inklusiv).
Men selvfølgelig ender det jo som i den oprindelige historie med, at Scrooge finder juleglæden og gavmildheden og alt ender godt og lykkeligt.

Hvad synes vi så?
Jeg må ærligt indrømme, at vores skepsis blev gjort til skamme. Vi tænkte, at når Eventyrteatret ville opføre ”Et juleeventyr” endnu engang, så måtte det være en gentagelse, men det var det bestemt ikke. Grundhistorien var selvfølgelig den samme, men både dialogen, sangene og scenografien var nyt.
Allerede ved den første sang, blev vi hyldet ind i stemningen. Vi blev faktisk fanget af energien og synergien på scenen.
Det var ”Et juleeventyr” version 2,0. Det var en forestilling, der virkelig bragte smil frem, vi lo så tårerne trillede, vi var et par stykker, der blev ret rørte, og vi begejstredes både af handlingen, sangene og af en talentmasse på scenen, som var ganske udover det sædvanlige. Vi kan kun blive imponeret over, hvad Eventyrteatret formår at frembringe af talenter.

Handlingen hænger rigtigt godt sammen, sangene er inkorporeret på fineste måde, så de udgør en helhed i forestillingen – og ja, jeg må sige, at vi alle var begejstret.
Jeg hverken kan eller vil ikke fremhæve nogle frem for andre af talenterne på scenen, alle gjorde det helt exceptionelt i forestillingen, og vi gik fra Glassalen med løftet om, at den forestilling måtte vi da se igen. Det var bragende flot præsteret af alle uden undtagelse.

Et godt råd. Køb CD`en fra forestillingen i Glassalen – vi glemte det desværre, så vi kunne ikke fornøjes af musikken på vej hjem.

Min datter Diana udbrød spontant, ”Hvorfor kan vi kun give 6 stjerner? Det er da alt for lidt”.

De unge har gjort det igen. De har formidlet bedre end mange professionelle, de har spredt juleglæde, og de har formået at give os alle en unik oplevelse, som vi ikke ville have været foruden.
Det var godt, det var mesterligt performet og alle uden undtagelse brillierede i deres roller.

Eventyrteatret spiller ”Et juleeventyr” i Glassalen frem til d. 17. december, og billetter kan købes via billetlugen og på Eventyrteatrets hjemmeside www.eventyrteatret.dk.

****** 6/6 store julestjerner til ”Et juleeventyr” som selv Charles Dickens ville blive imponeret over.

Fotos fra forestillingen af Ole Mortensen/Eventyrteatret
Hovedbillede af Tina Magling

Tak for oplevelsen.
Tina Magling
Anmelder

Don`t copy text!