Anmeldelse IskunstenDa vi skulle til Nordjylland i anden anledning, søgte vi efter seværdigheder, som vi ikke umiddelbart bare kunne opleve på Sjælland.
En god veninde foreslog Iskunsten i Thyborøn, for selvom hun ikke selv havde besøgt stedet, kendte hun til vores fascination af smukke ting og kulde, så ja, det var en selvfølge, at vi skulle besøge dette sted.

Da vi ankom og så stedet udefra, synede det ikke af alverden, så vores forventningen var ikke specielt store, da vi åbnede døren og gik op af en lille bakke.
Vi betalte, og så spurgte den utroligt venlige medarbejder om vi ville låne nogle tæpper… TÆPPER? Øhhh vi skulle da ikke på picnic, men ok, vi tog tæpperne med, når nu han var så sød at tilbyde os dem. Det skulle senere vise sig, at være en umådelig god ide…
Vi fik derefter oplyst, at vi efter besøget kunne tage en kop varm kakao/kaffe, dette var med i prisen. Vi kunne nyde de varme drikke i deres lille historierum, der var tilknyttet.

Vi gik så ind i et kølerum, nej det var søreme mere et fryserum, og nu kom tæpperne virkelig til sin ret. Hold da op, hvor var der koldt. Men kulden glemte man faktisk hurtigt, da vi så den ene utrolige isskulptur efter den anden. Ordene ”Nææææ” og ”WOW” og ”Ihhhh” var de mest brugte, for det var virkelig kunst på højt plan. Ikke nok med, at der i mange af isskulpturerne var indefrosne blomster, men flere var også indhyllet i lys, som gav en helt unik stemning. For pokker, hvor var det smukt.

Efter at have gået turen (og fingre og tæer var blevet pænt kolde), tog vi en kop varm kakao, og så gik vi ellers turen igen – vi nød stemningen. Ved hver isskulptur var der et skilt med titlen på skulpturen samt kunstnerens navn. Det gav så meget mening.

Da vi var blevet mætte af indtryk og stemningen i frysehallen, gik vi ind i deres historieafdeling og læste om historien bag Frysehuset og Thyborøns maritime historie mv.
Vi måtte selvfølgelig også handle ind i deres lille merchandiseafdeling, så vi fik et minde med hjem.
Den meget informative medarbejder fortalte, at udstillingerne blev skiftet ud med jævne mellemrum. Vi kiggede alle på hinanden og udbrød næsten i kor ”Hvor er det da synd”. Medarbejderen grinte og prøvede ihærdigt at få os turister til at forstå, at is er et levende materiale, og at det kun var godt at lave skiftende udstillinger. Ja, ja, men vi var jo bare faldet pladask for de smukke skulpturer, for stemningen og for hele ideen om, at der arbejdes i is – for ikke at tale om kunstnerne, der jo måtte være triste over, at deres mesterværk bare sådan blev smeltet.
Medarbejderen fortalte, at skulpturerne blev smeltet og så blev det hele genbrugt. Jeg var stadig mundlam (hvilket sjældent sker), men de må jo vide, hvad de gør 😊
Jeg kunne slet ikke få det over mit hjerte, at de smukke isskulpturer blev smeltet om, og kunstnerne lavede nogle nye med andre temaer.

Det ender nok bare med, at vi må tage den lange tur fra Korsør til Thyborøn igen, for at se, om kunstnerne vil kunne matche den udstilling vi så, for den var betagende, den var unik og den var helt uden sidestykke.
Vi blev bjergtaget af både stemningen og figurerne. Vi blev ganske enkelt godt gammeldags begejstret.

Vi kan kun anbefale alle at tage en tur til Thyborøn for at se dette eminente sted – og med et personale, som bare var informative, smilende og ville, at vi skulle have en god oplevelse. Tak for Iskunsten – det er ikke sidste gang vi kommer.

6/6 stjerner for en helt unik oplevelse.

Stedet er kørestol venligt (det går dog stejlt op efter man er kommet ind, men der er ingen trapper) Stedet byder på en lille historisk gennemgang om det maritime Thyborøn, og der er varm kaffe/kakao.
Et absolut must see når man er på de kanter.

Læs evt. mere på Iskunstens hjemmeside

Tina Magling
Anmelder

Don`t copy text!