Emil fra Lønneberg fylder 60 år og hyldes i Tivoli

Ved du hvad Emil fra Lønneberg gjorde engang? Sådan sagde den svenske børnebogsforfatter Astrid Lindgren til sit grædende barnebarn for 60 år siden. Barnebarnet tav, spidsede ører og lyttede med på historien. Det samme gjorde resten af verden, for Emil havde det med at komme uforskyldt i problemer og ende dagen i brændeskuret, trods gode intentioner,  hvor han skar træfigurer. Emil kan den 1. og 2. juli opleves i et sang- og danseshow under åben himmel i Tivoli, hvor han bl.a. får besøg af Ida, Line, Alfred og Tyttebær-Maja fra gården Katholt i Lønneberg. Der lægges ud med første forestilling kl. 11:30 

Emil fra Lønneberg fylder i år 60 år, og i den anledning besøger han Tivoli, hvor han på Plænen inviterer til fødselsdagsfest med et sang- og danseshow. Forestillingen er en hyldest til Emil, som trods de gode intentioner ender med at få ballade for sine skarnsstreger. Mange vil erindre historien om Ida, der I sin røde og hvide kjole blev hejst op i flagstangen for at nyde udsigten over Lønneberg, eller da Emil ville have den sidste rest suppe og sad ubehjælpeligt fast i suppeterrinen.

Historierne om drengen med engleansigtet er eviggyldige og taler til børn og voksne i alle aldre. Alt sammen fortalt på en kærlig og realistisk måde, (komma) så historierne om Emil og personerne omkring ham går lige i hjertet. Der er ofte sagt om Astrid Lindgren, at hun beholdt barnet i sig hele livet. Det er vi nok mange, som er glade for i dag, og der er en god grund til at fejre Emil, når den runde fødselsdag kan opleves i den smukkeste 6.0. version.

Forestillinger er inkluderet i entréen til Tivoli.

Pressechef i Tivoli Torben Plank siger: ”Astrid Lindgrens historier om de ofte lidt skæve børn, der gør noget andet end flertallet har for længst fået plads i manges barndomsminder.
Tag bare Pippi, Ronja Røverdatter, og ikke mindst Emil fra Lønneberg. Nu runder Emil 60 år og han har for længst vist sin langtidsholdbarhed og det kan man selv konstatere, hvis man lægger vejen forbi Tivoli og får et gensyn eller første møde med Ida, Line, Alfred og Tyttebær-Maja fra gården Katholt i Lønneberg.”

Faktaboks Astrid Lindgren er bl.a. kendt for bøgerne Pippi, Børnene fra Bulderby og Brødrene Løvehjerte mm Emil fra Lönneberg udkom i 1963. Det blev i alt til tre bøger og 7 billedbøger om Emil der med sine drengestreger kom galt afsted . Alle bøgerne er skrevet af Astrid Lindgren og illustreret af Björn Berg. Der er solgt over 23 millioner af bøgerne og de er oversat til 54 forskellige sprog verden over. Der er produceret tre spillefilm og en tegnefilm om Emil Astrid Lindgren blev desværre aldrig tildelt Nobel prisen i litteratur, men har lagt navn til verdens mest prestigefyldte børnebogspris ”Astrid Lindgren Memorial Award”   Hun døde i 2002 94 år gammel Forestillingen opsættes i samarbejde med The Astrid Lindgren Company og Stage Fantasy, Sverige  
Forestillingen kan opleves
juli – kl. 11:30 + 12:30 + 13:30 + 15:00 og 16:00 juli – kl. 11:30 + 12:30 + 13:30 og 16:00 Forestillingen spilles på svensk men er fuld af god musik, så alle kan følge med. Når entreen til Tivoli er betalt, er der fri adgang til forestillingen, der har en børnevenlig længde på ca. 20 minutter.
Don`t copy text!