Lydbog anmeldelse Lone Theils ”Heksedrengen”

Så er jeg færdig med lydbogen ”Heksedrengen” af Lone Theils. Der gik dog et par dage før jeg startede på den, da jeg lige skulle komme mig over hendes forrige bog ”Den blå digters kone”.

”Heksedrengen” er Lone Theils 3. bog om journalisten Nora Sand, der bor i London. Hun er ansat på magasinet ”Global”, men vælger faktisk ret tit at gå egne veje. Hun er nysgerrig af natur og havner også i denne 3. bog ude på dybt vand – dette er dog ikke bogstaveligt.

Nora er kæreste med politimanden Andreas, som hun har kendt siden ungdommen, og det at være kæreste med en politimand er ikke altid en dårlig ting, når man som Nora er nysgerrig og lever af at skrive nyhedsstof.

Her i den 3. bog findes liget af et barn i Themsen. Samtidig er der en celeber skilsmissesag, der trækker store overskrifter i samtlige internationale magasiner, mellem en russisk millionær og en dansk reality stjerne. Parrets eneste barn forsvinder – er barnet i Themsen det kidnappede barn? Hvis ikke, hvem er barnet i Themsen, og hvor er det kidnappede barn?

Nora har en aftale med en professor, men denne findes dræbt på en kirkegård. Hvem vil dog denne professor ondt? Og har mordet noget med barnet i Themsen at gøre?

Nora Sand sætter sig for at finde ud af mere, og dette fører hende til det okkulte miljø, hvor sort magi trives, og hvor journalister ikke er specielt velsete.

Vil hun finde sandheden om barnet i Themsen? Er der en sammenhæng med barnet i Themsen og den hårde skilsmissesag – og hvad med kæresten Andreas?

Jeg vil sige, at jeg var næsten åndeløs af spænding flere gange. Historien er igen meget velskrevet og detaljeret, og Lone Theils gør et rigtigt godt arbejde. Jeg er meget imponeret af hendes måde at udtrykke sig på, og hendes bøger virker levende på mig. Jeg føler ganske enkelt, at jeg er tilskuer, mens handlingen foregår lige foran mig.

Det eneste jeg har af negativt at sige er, at oplæseren stadig ikke er min favorit. Hun taler meget i stød, og specielt i bog 1 ”Pigerne fra Englandsbåden” skulle jeg virkelig tage mig sammen for ikke at fravælge lydbogen. Heldigvis holdt jeg ud, for jeg er fan af Lone Thiels fortælleevne – og glæder mig meget til nr. 4. i rækken om Nora Sand ”Stilleleg” der kommer til oktober.

Jeg kan anbefale lydbogen ”Heksedrengen” til alle, der holder af en velskrevet historie krydret med mystik og spænding.

Lydbogen kan sagtens høres som enkeltbog, men det giver mere mht. baggrund og person karatestik, hvis man starter med bog 1 ”Pigerne fra Englandsbåden”.

Tina Magling
Anmelder

Don`t copy text!