Pressemeddelelse Tivolirevyen 2024

Tivolirevyen hold for 2024 afsløres med Lisbet Dahl som instruktør (Foto:Keld Navntoft / Tivoli)

Lisbet Dahl
Lisbet Dahler i en klasse for sig mht. revy. Tilbage i 1981 og tre år frem optrådte hun i Tivolirevyen.
Lisbet er uddannet på Aalborg Teater i 1967, og hun fik sin revydebut i 1972 på Rottefælden i Svendborg.
I midten af 80’erne kom hun til Cirkusrevyen på Dyrehavsbakken, og her har hun i flere perioder af sin karriere skrevet, instrueret og selv stået på de skrå brædder og har bl.a. parodieret Angela Merkel og Lars Løkke Rasmussen. 

Det er også blevet til roller i over 25 film og DR-dramaserien Sommer. Lisbet Dahl er en af Danmarks store kulturbærere, og det blev blandt andet markeret i 2000, hvor hun blev slået til Ridder af Dannebrog. Hun er tildelt en lang række priser som bl.a. Årets Dirch og en hæders-Reumert. 

Hun stod bag genoplivningen af Tivolirevyen 2023, der blev en stor publikumssucces. Hun har også i 2023 været på succesfuld turné med Ulf Pilgaard, hvor de underholdt med anekdoter og sange fra deres mange år i showbizz.

Thomas Eje
Thomas Eje er komiker, skuespiller, parodist, sanger, musiker, forfatter, kunstmaler, entertainer og meget mere. I Tivolirevyen står han klar med sin store personlighed og underfundige mimik, der gør det svært at forestille sig, hvad han nu kan finde på.

Han er kendt som solist, fra sine one-man-shows og ikke mindst fra Linie 3 som den sjove mand, der blev ved med at overraske med nye discipliner på scenen. Her supplerede han de hylende humoristiske numre med seriøse indslag, hvor han udfoldede sig mesterligt med sang og alverdens instrumentale færdigheder, der blandt andet tæller guitar, klaver, fagot, trompet, mundharmonika, banjo, bas, vibrafon og violin. Han har medvirket i mere end 15 film og har lagt stemme til et utal af kendte tegnefilmsfigurer.

Det store talent er skabt af stor nysgerrighed for musikken, for Thomas Eje har både studeret klassisk musik på Dansk Musikakademi og Det Fynske Musikkonservatorium. Derudover er han uddannet på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater og har været med i et utal af musicals, teaterforestillinger, tv-programmer, film og store show-produktioner. Pt. arbejder han også på et show med Linje 3-makkeren Anders Bircow med titlen Her er de to andre. 

Thomas Eje var med til at spille revy på Hotel Trouville i Hornbæk i 1986, sammen med Lise Lotte Norup, som også var med i Tivolirevyen året før i 1985, og hendes daværende mand Lasse Lunderskov. De kaldte revyen for: “3 Vilde På Trouville”.

Mikkel Becker Hilgart

Det er allerede blevet til en lang række film- og tv-produktioner for det unge talent Mikkel Becker Hilgart, der senest har spillet med i Vi betaler ikke! på Nørrebro Teater. Han revy-debuterede i Bornholms Sommerrevy Vi tager bladet fra munden.

Mikkel Becker Hilgart gik på Den Danske Scenekunstskole i Aarhus og blev som færdiguddannet ansat i Aarhus Teaters ensemble. Her medvirkede han blandt andet i Kongens fald, West Side Story og Lyden af de skuldre vi står på. I 2019 vendte han hjem til Sjælland, hvor han har haft roller i forestillinger på blandt andet Det Kongelige Teater og Husets Teater.

Mikkel er også et kendt ansigt fra mange film- og tv-produktioner, fx som karakteren Peter i TV2-serien Sygeplejeskolen. Derudover har han medvirket i Matadorerne, Limboland og Undtagelsen.  Han er fremtidens mand på de danske scener og står overfor en større folkeligt gennembrud.

Rikke Bilde

Rikke Bilde kan både synge som en drøm og spille på mange tangenter. På revyfronten har hun i år høstet anmelderroser for parodierne på Statsminister Mette Frederiksen og den mopsede Irma-pige i Odsherred Sommerrevy. Her har hun har været med i de seneste to sæsoner, hvor den har stået på sang, musik og humoristiske indslag.

Rikke Bilde har gået på Skuespillerskolen ved Odense Teater og blev som færdiguddannet tilknyttet Mungo Park Teater, hvor hun blandt andet var med i Den allersidste dans. Siden da har hun medvirket i en lang række forestillinger, bl.a. den anmelderroste Charlie & Chokoladefabrikken på Østre Gasværk Teater. På film og tv er hun kendt fra blandt andet Happy Ending, Meter i sekundet, Sunday, Rita og Når støvet har lagt sig

Rikke er også en del af kunstnerkollektivet Sort Samvittighed, der står bag forestillingerne Hvid magi på Betty Nansen Teatret, Tove, Tove, Tove! på Det Kongelige Teater og I et forhold på Betty Nansen Teatret.

Rikke Bilde har blandt andet modtaget Reumert talent-pris i 2007, Allers Mindelegat i 2008 og Ole Hastlund rejselegat i 2010.

Rikke Buch Bendtsen

Når Rikke Buch Bendtsen går på scenen, er publikum garanteret højt humør, danseglade rytmer og en kraftfuld stemme. Rikke har dedikeret sit liv til musikken og folder blandt andet sine talenter ud som Disko Lydia, der er forsanger i Diskofil. Bandet har høstet ni guld- og platinplader og været nomineret to gange til Danish Music Awards.

Rikke er et velkendt ansigt på revyscener landet over, og siden 2010 har hun medvirket i 18 revyer og været nomineret som Årets revyskuespillerinde i både 2016 og 2021. Rikke er uddannet på Malmø Musical Academy og har udover revygenren også slået sit navn og talent fast på mange større opsætninger af musicals i Danmark. Hun har bl.a. spillet med i Chicago, West Side Story, Mamma Mia og Fame.! Rikke har i 2024 25-års jubilæum på teaterscenen, men 30-års jubilæum i forhold til, hvornår hun debuterede på scenen og blev popstjerne overnight!!

I foråret 2023 spillede Rikke hovedrollen som den franske sangstjerne Edith Piaf i den anmelderroste kabaret Jeg fortryder intet… vel?, og her viste hun helt nye sider af sit talent. Derudover har hun været med i forestillinger på Århus Teater, Det Ny Teater, Østre Gasværk Teater samt optrådt i Glassalen og Tivolis Koncertsal. Rikke har i 2024 25-års jubilæum på teaterscenen, men 30-års jubilæum i forhold til, hvornår hun debuterede på scenen og blev popstjerne overnight.

James Price

Hvis der er nogen, der kan slå revy-tonen ordentlig an, så er det James Price. Det viste han tydeligt i sommer i Glassalen, da han debuterede i Tivolirevyen. Han er uddannet i komposition ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og som 20-årig var han både kapelmester, pianist og arrangør. Han debuterede med musikken til Den Pukkelryggede på Folketeatret i 1979, og hans opera-monolog Ved frokosten blev opført på Det Kongelige Teater i 1981.

James har bl.a. været kapelmester i Cirkusrevyen 22 gange, og hele fire gange er han blevet udnævnt til Årets Revy-komponist. Han er kendt for sine madprogrammer med Adam Price, og det makkerskab har også ført seks musicals med sig. James har komponeret musikken til en række af H.C. Andersens balletter på Pantomimeteatret, hvor Dronning Margrethe har skabt scenografi og kostumer. Han stod bag genoplivningen af Tivolirevyen 2023 med Lisbet Dahl.

Ved siden af musikken er James Price en stor livsnyder med stor passion for mad. Han har mange følgere på instagram og en meget velbesøgt YouTube kanal, hvor fokus er på velsmagende mad

www.tivoli.dk

Don`t copy text!