Pressemeddelse Det Kongelige Teater

Vi afslører sæson 20/21 d. 12. maj kl. 9.00

Sæsonlancering

Hele Danmark er inviteret med, når vi præsenterer den nye sæson live på Facebook! 

Selvom scenerne er lukket på grund af corona-situationen, er der masser af liv i Det Kongelige Teater. Derfor kan vi snart løfte sløret for den kommende sæson, der byder på overraskelser, klassikere, udendørs eventyrbrag, musicals, stjernestøv og masser af klassisk scenekunst. 

Du er inviteret, når vi sender live på Facebook. Her vil teaterchef Kasper Holten guide seerne og pressen gennem sæsonpræsentationer fra balletmester Nikolaj Hübbe, operachef John Fulljames og skuespilchef Morten Kirkskov.

+ Følg begivenheden live på Facebook 12. maj kl. 9.00.

Alt om sæson 20/21

Kæmpe operaeventyr i fire dele 

Ringen

Mens vi venter på igen at kunne mødes live i teatermørket, så er KGL Xtra det næstbedste sted at opleve teater. Nu kan du på KGL Xtra over fire aftener ”binge” Wagners gigantmesterværk Nibelungens ring i Kasper Holtens prisbelønnede og anmelderroste iscenesættelse. 

Man skal ikke være ekspert for at nyde Wagners univers, man skal bare have mod på et godt eventyr. Ringen er et mere end 15 timer langt musikalsk eventyr med en fortælling om guder, kæmper, drager og magi, der er inspireret af nordisk mytologi og germanske sagn og lægger sig op ad fantasyuniverser som Ringenes herre og Game of Thrones.

Læs mere her

Første del Rhinguldet kan opleves på KGL Xtra allerede nu.

Se forestillingen

Kongelige instrumenter med dramatisk historie

Det kongelige kapel

Det Kongelige Kapel er verdens ældste orkester med en historie, der går tilbage til 1448. Orkestret, der er særlig berømt for sin strygerklang, har en eksklusiv samling af strygeinstrumenter til sin rådighed. Landsforvisning, forfalskninger og gavmilde donationer er nogle af nøgleordene i historien bag Det Kongelige Kapels unikke instrumentsamling. Hør historien bag tre af de ubetalelige instrumenter og mød deres musikere.

Læs artiklen

Stor kunst alene sammen med Det Kongelige Kapel

Hør med, når tre violinister og en bassist fra Det Kongelige Kapel spiller Bachs smukke Jesu bleibet meine Freunde hver for sig i digital forening. 

Nummeret er en såkaldt koral, som anvendes til fælles salmesang i kirken, og denne er en af de mest kendte, så du kan sagtens nynne med. 

Koralen kommer oprindeligt fra kantaten Herz und Mund und Tat und Leben, der betyder “hjerte og mund og gerning og liv”, hvilket kan være godt at holde fast i i disse tider.

Se video

Kom til premiere på et nyt virtuelt værk af Corpus

Da verdenen lukkede ned, gik Corpus, koreograf Bobbi Jene og danser Or Schraiber i gang med at skabe et nyt, virtuelt værk på tværs af tidszoner, kontinenter og fysiske begrænsninger. 

Nu har de skabt et helt unikt værk; this time er en minidanseserie, der består af fem korte film, som på hver sin måde portrætterer den isolerede og isoleredes virkelighed gennem dansen.

this time har premiere på Corpus’ Facebookside på lørdag den 9. maj kl. 20 og kan efterfølgende streames på KGL Xtra.

Se på Facebook

Det Kongelige Teater

Don`t copy text!