Preview: Solve a Mystery Mysteriet ved Nyhavn

OBS.

Dette mystery hunt er nu udgivet – god fornøjelse.

Mysteriegåden ”Mysteriet ved Nyhavn” er faktisk ikke helt færdigudviklet endnu, men vi havde fået den unikke mulighed for at gennemprøve gåden, før den kom i handlen, hvilket vi alle i familien fandt meget spændende.
Den nye mysteriegåde er igen udviklet af Solve a Mystery, som også har andre mysteriegåder fx har de 3 andre i København, hvoraf vi har afprøvet 2 af dem (se evt. tidligere anmeldelser).
Da denne gåde ”Mysteriet ved Nyhavn” endnu ikke er kommet i handlen, vil vi ikke gå så meget ind i selve gåden i denne lille beretning, men mere komme med vores iagttagelser
.

Vi modtog gåden af Rasmus, der er grundlægger af Solve a Mystery, og han fortalte kort om, hvor vi skulle starte, og hvor vi ville slutte – men vi var altså helt på egen hånd – hvordan skulle det dog gå os?

Endnu engang var hele familien klar til at løse denne opgave med iver, entusiasme og gå-på mod … men ville det være nok? Det vil kun tiden vise.

Vi startede ved det store anker i starten af Nyhavn. Nu er Nyhavn jo et af de mere ikoniske steder i København, og der kan virkelig have foregået en masse mere eller mindre lyssky sager – så reelt kunne denne gåde jo rumme alt lige fra et simpelt cykeltyveri til det lidt mere makabre. Men når vi nu kender mysterierne fra Solve a Mystery, så ved vi også, at det er historier, der har afsæt i virkeligheden, er godt fortalt og en smule indviklede og finurlige – vi har i hvert fald lært, at vi skal læse ledetråde godt og grundigt igennem og finde de forskellige små hints, der er noteret i teksten.

Vi startede med at læse introen meget grundigt igennem. Vi skulle bestemt ikke miste en eneste lille ledetråd – for dette mysterie skulle vi løse.

Det hele startede også rigtigt godt. Vi nød turen i Nyhavn, nød det fantastiske vintervejr og kuldegraderne – og nød at se på de smukke og ikoniske huse (og med denne gåde, skulle der kigges meget intenst på husene…). Jeg vil faktisk sige, at vi styrede ret vildt…. alt gik som planlagt – lige indtil, at der var en i familien (jeg vil ikke nævne hvem…) der kom med den mindre geniale idé, at vi skulle gå ad en bestemt vej – og ja, lad os bare sige det som det var, det var ikke den rigtige vej. Det kostede os både point i mysterie tabellen og gav et par ”onde blikke”…
Tilbage på rette spor igen kom vi dog – og her er vi ret begejstrede for Solve a Mysterys gåder. Kan man ikke løse en opgave, så koster det kun point, som er lig med tid i sidste ende, og man får så svaret på næste opgavekort. Man render altså ikke rundt forgæves i København for tid og evighed – hvilket er ret godt tænkt af firmaet.

Efter vi var kommet på rette vej igen, gik det hele helt efter den berømte bog – lige indtil vi igen igen brød alle regler og gik sammen 2 og 2. Jeg fik overtalt min datter til at følge mig i min idé til, hvem den skyldige var, min mand var enig med mig, mens vores søn var ”helt off” og valgte en helt 3. person som forbryderen. Det skulle dog vise sig, at han var noget tættere på det rigtige svar i hans betragtning, end både min mand og jeg var – mens vores datter anklagede mig for at lede hende på vildspor.
Det fik vi meget morskab ud af – og på turen hjem gik snakken lystigt om både Nyhavn, samhørighed og en vis forbryder, som vi var flere i familien, der havde sympati for.

Tak til Solve a Mystery for at give os muligheden for at afprøve en flot tilrettelagt og velskrevet mysteriegåde, som vi ser frem til at komme i handlen.

Vi kan fortælle, at turen er beskrevet til at være 1½ km – og så er den nok lige en kilometrer længere, hvis man har nogle meget påståelige familiemedlemmer med – dertil er ruten egnet for gangbesværede og kørestolebrugere.

Vi nød dette mysterie, og vil anbefale det til alle, der holder af et godt velskrevet mysterie samt et par interessante timer i de smukke områder omkring Nyhavn.

Helhedsoplevelsen
Sværhedsgraden
Tilgængelighed

Tina Magling
Anmelder

Nb. Billederne, der er vist her, har ikke nødvendigvis noget med dette mysterie at gøre.

Don`t copy text!