Skattejagt i København

Vi købte denne skattejagt via Sweetdeal, og vi havde faktisk ret store forventninger, for skattejagten lød spændende og ”lige noget for os”, da man skulle finde frem til 6 forskellige poster ved hjælp af facts, gåder og sangtekster.
Vi havde købt skattejagten som før skrevet via Sweetdeal (Sweetdeal har oplyst, at udgiveren er CCities) og havde fået den tilsendt. Det var derfor let, at køre mod København en dag vejret var ok til udendørs aktiviteter, da vi i familien bestemt ikke er til sol og varme – så hellere en god snebyge, men det er lidt svært at finde i juli måned på Sjælland… Vi måtte så nøjes med det næstbedste, overskyet vejr og ca. 15 gr.

Vi fandt en god parkeringsplads til min mands lille blå bil, og så fik vi åbnet kuverten med #1 på. Lad os bare sige, at vi tit er i København. Jeg er født i byen, og synes selv, at jeg kender i hvert fald den indre by ret godt. Min voksne søn flyttede til København for at først studere på Universitetet, og sidenhen har han fundet arbejde derinde, og min datter elsker bare byen med det fantastiske kulturliv.
Min mand er nok den eneste, der ikke er helt vildt pjattet med vores hovedstad, men han nyder da at tage med os andre til byen – siger han.
Nå tilbage til vores skattejagt.

Vi er vant til at tage på skattejagter og mystery hunts. Vi er i det hele taget en familie, der elsker at lege, udforske og bruge vores hoveder til at løse kringlede opgaver – og vi bidrager alle store som små med opgaveløsningerne.

Derfor havde vi ikke forventet, at vi allerede ved første post skulle gøre brug af en ekstra ledetråd. Da vi fik den, var svaret dog ret let at finde.
I retningslinierne stod, hvordan man skulle styre point mv. Der stod også, at havde man købt drikkebilletter, skulle disse hentes i Pilestræde. Så var det så lige at jeg tænkte, at Pilestræde jo lå inde i Centrum, og vi stod ude ved Østerport. Skulle vi virkelig gå helt derind og tilbage igen?
Nej, det kunne ikke være rigtigt, da der jo på kuverten stod, at ruten blot tog 1½-2 timer at gennemføre.

Vi fortsatte så vores skattejagt, og posterne skiftes til at være helt vildt svære og ret åbenlyse. Allerede ved post #3 havde vi igen voldsomme problemer, og det endte også med, at vi rent faktisk stod det forkerte sted. Her skulle man være mere end almindeligt kendt omkring forholdene, hvilket vi tydeligt ikke var. Fint, at vi fik svaret i næste kuvert, men det var nu ret irriterende, at vi skulle have et dybdegående kendskab til bestemte bygninger for at kunne løse opgaven.Sådan fortsatte det, og ved #5 opstod der endnu et problem. Vi vil jo ikke i denne anmeldelse komme nærmere ind på ordlyden, men jeg vil sige, at målet for næste post var mere end almindeligt søgt.
Min søn var dog inde på det rigtige sted, men kunne dog ikke helt forklare, hvordan den anden del af opgaven harmonerede med stedet. Enden blev, at vi ganske enkelt tog tilbage til start, hentede vores bil og så fortsatte vi skattejagten kørende.

Vi fuldførte skattejagten, og ved den sidste post, skulle vi så bruge de små grå, for her blev det for første gang rigtigt sjovt. Ved hver post stod der, at man skulle kigge oppe, kigge nede, kigge rundt og være opmærksom på omgivelserne. Det viste sig, at der var et spørgsmål til samtlige poster, og det var faktisk rigtigt sjovt at tale og diskutere om, hvad vi havde observeret de forskellige steder.

Jeg vil sige, at det ikke var en speciel sjov skattejagt – eller også havde vi bare forventet mere og noget helt andet. Det er bare ikke let for en familie, der elsker at spille, at måtte give fortabt ved nogle poster, og det så viser sig, at vi ikke ville have antydningen af mulighed for at svare rigtigt.

Det er ganske enkelt ikke sjovt, når man ikke ved, hvad et bestemt hus har været brugt til i 1700 tallet, så er man jo ganske lost. At vi ikke ville bruge google, fordi man på den måde mister noget af det sjove og de gode snakke, er jo en anden sag.

Vi er alle enige om, at give denne skattejagt 3,5/6 stjerner. Nogle af spørgsmålene var ret lette, mens andre var ualmindeligt svære.
Gådistancen er også et problem, så har man nogle med, der ikke er så godt gående, kan denne skattejagt ikke anbefales, da man skal gå virkelig langt – og turen tager også mere end de 1½-2 timer som beskrevet i selve skattejagten.
Vi har efterfølgende regnet ruten ud på Krak, og hvis man går den lige linie, er ruten på lidt mere end 5 km, og skal man så tilbage til Østerport Station efter bilen, skal der ifølge Krak lægges lidt mere end 1,5 km til i lige linie.

Vil vi anbefale denne skattejagt? ”Tja”, må vel blive det mest ærlige svar.

Før vi tog på denne skattejagt, tilkøbte vi endnu en i samme stil – den bliver bestemt ikke taget foreløbig, for vi var ikke underholdt, som vi havde regnet med.  Vi synes, at gådistancen var alt for lang, og det var ikke så sjovt, som vi havde ventet.

Man kunne optjene point i skattejagten. 2 point, hvis man gættede det rigtige sted ved første gæt, skulle man så bruge en ekstra ledetråd, så kunne man få 1 point. Man kunne max få 24 point. Her manglede vi så lidt et ide med denne pointgivning. Hvorfor ikke lave lidt sjov ud af de givne point som fx:

0-10 point: ”Men så kan du/I så meget andet”
11-20 point: ”Du/I er bedre end du tror”
21-24 point ”Folk spørger dig/jer, når de er i tvivl om noget”

Men skattejagten var en billig fornøjelse. Vi gav kun 195 kr, hvilket er billigt for en aktivitet. Vi købte den igennem Sweetdeal, der var meget hurtige til at sende skattejagten til os.

Vi anbefaler ikke, denne skattejagt for dårlig gående.

Helhedsoplevelsen
Sværhedsgraden
Tilgængelighed

Tina Magling
Anmelder
Juli 2021

Billederne i anmeldelsen er taget på vores tur, men har ikke nødvendigvis noget med selve skattejagten at gøre.

Don`t copy text!