Skyggens notesbog – et puzzle walk på Assistens Kirkegården

Vi havde i længere tid haft en aktivitet liggende, en aktivitet, som vi aldrig havde prøvet før, nemlig et puzzle walk. Denne foregik på Assistens Kirkegården, men nu skulle det altså være. Vejret var fint til en sådan tur, så vi drog atter mod København for at tage del i ”Skyggens notesbog”.

Udenpå æsken står:
”H. C. Andersens skygge er forsvundet, og det er op til jer, at finde den. Følg i dens fodspor og løs udfordrende gåder undervejs. Opdag skjulte steder på kirkegården, og få historierne om de ekstraordinære personer, der ligger begravet der”.

Æsken måtte desuden ikke åbnes før vi stod ved den pågældende location – nemlig ved indgangen til Assistens kirkegården på hjørnet af Nørrebrogade og Jagtvej.

Nu er vi jo en familie, der bare elsker de gode historier. Vi nyder, at gå på opdagelse, og at få fælles oplevelser, og så elsker vi gåder. Derfor tager vi tit på mysterium hunts og gådejagter – men det er første gang, at vi skulle prøve et puzzle walk.

På den anførte location, hvor vi skulle åbne æsken, blev vores roller fordelt. Jeg skulle læse de forskellige opgaver mv. højt, min søn skulle være ledende i opgaveløsningen, og min datter skulle have ansvaret for vejvisningen (et job, hun tog meget alvorligt), og min mand skulle tage vare på det praktiske, og han blev udstyret med både paraply og gådeguiden, hvis det skulle være nødvendigt. Turen stod til at være på ca. 2 km og vare omkring 2-2½ time.

Vi var klar, og så gik det hele løs.
Vi blev præsenteret for en skrivelse med en kort intro til, hvad der var sket. Der var en guide til, hvordan vi skulle følge Skyggens spor samt en vejledning i, hvad vi skulle gøre, hvis vi skulle støde på problemer.
I æsken var der ligeledes et kort over Assistens Kirkegården, Skyggens Notesbog (selve opgavebogen), en blyant, en guidebog (med små hints til opgaveløsningen) samt en æske tændstikker.

Vi fandt hurtigt det første stop på ruten, men vi skulle lige spore os ind på tankegangen i denne puzzle walk – men da det var sket, så viste det hele sig at være ret let og nemt at gå til.
Snakken gik lystigt om de mange forskellige opgaver, vi skulle igennem – men, hvad mon vi skulle bruge tændstikkerne til – det fandt vi dog senere ud af.
Vi løste de forskellige opgaver i fællesskab, og der gik ikke lang tid, før vi alle var sammen om hele opgaveløsningen. Vi blev forarget over nogle af historierne, og vi grinte af andre. Vi så en masse forskellige og yderst interessante gravsten – og det ærgrede os, da vi ikke kunne få vores QR kodelæser på mobilen til at virke, for der var koder ved ret mange af de grave, som vi passerede.

Historierne i Skyggens Notesbog var gode, og vi følte faktisk, at vi fik en god og underholdende historie sideløbende med dette puzzle walk. Desværre var der en af historierne i bogen, der var meget mangelfuld, og da det var en del af turen, synes vi faktisk, at der burde være nævnt noget om denne post. Vi måtte, da vi kom hjem, google denne person, og her fik vi historien, men den burde være blevet fortalt på stedet.

En anden post var fortalt lidt anderledes, end den var på nettet. Vi blev forarget over historien, og da vi gerne ville vide mere om den pågældende person, undersøgte vi historien nærmere, da vi kom hjem.
Vi fandt selvfølgelig H. C. Andersens grav, men jeg må da ærligt sige, at den var noget mindre, end jeg havde troet – ham, der har givet så meget til Danmark, ham, der har betydet så meget for Danmark, er ikke betænkt med et gravsted, der hører til blandt de flotteste og mest eventyrlige – det synes jeg faktisk ikke, at Danmark kan være bekendt …. det var så lige et lille host fra mig.

Hjemme igen bestilte jeg så endnu et puzzle walk, for vi havde haft en rigtig god tur.

Helhedsoplevelsen
Sværhedsgraden
Tilgængelighed

Selvom vi havde en rigtig god tur, har vi valgt at trække en stjerne fra og give 5/6 stjerner for oplevelsen af ovennævnte grunde.
Ruten er yderst egnet til gangbesværede.

Vi købte dette puzzle walk via www.instituteofwonder.dk, hvor man også kan købe andre puzzle walks.

Billederne i anmeldelsen er taget på vores tur, og har ikke nødvendigvis noget med de forskellige opgaver at gøre.

Tina Magling
Anmelder
Juli 2021

Don`t copy text!