Solve a Mysterys “Mordet ved Christiansborg Slot”

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er 220439278_474128466962388_6163759366326836719_n-768x1024.jpg

Så tog vores lille familie på endnu en opdagelsestur/morderjagt.
Huntet ”Mordet ved Christiansborg Slot” havde ligget længe, og bare ventet på, at blive taget i brug, så nu skulle det være.
Vejret var fint, ikke for varmt og ikke for koldt, tasken var fyldt med kølige drikkevarer og blyanten spidset. Vi var så klar, som vi overhovedet kunne blive.

Vi drog afsted mod København, og jeg må ærligt sige, at det blev noget af en tur. Min mand havde sat GPS’en til, og den førte os – og min mands lille blå bil, både mod kørselsretninger og ja direkte ind på Strøget… Så mens bilen ventede på, at der skulle blive grønt (for gående), spekulerede jeg på, om det var tiden til at gå det sidste stykke vej mod Christiansborg, og ellers nægte ethvert kendskab til den lille blå bil eller dens passagerer….. Jeg kunne selvfølgelig også bare udgive mig for at være en turist fra et fjernt land, men mens jeg sad og udtænkte diverse muligheder, trillede den lille blå bil ganske roligt ud på en vej (hvor biler rent faktisk var beregnet til at benytte) så tankerne blev ikke udført til handling – denne gang.

Vi ankom (endeligt og uden bøder af nogen art) til gådens startpunkt, og så gik vi ellers i gang med at læse opgaven. Vi havde på forhånd fordelt rollerne, så jeg læste opgaverne op, og disse blev læst meget engageret – dog lidt for dramatisk, mente flere i familien. Min datter skulle holde styr på de mange forskellige opgaveark, min søn og mand var udset til at klare de mest svære opgaver – jo jo, ingen kunne være mere klar end familien Magling og Mortensen.

Vi blev først præsenteret for historien om en højtstående embedsmand, der var forsvundet. Vi fik titlen som Opdagelsesbetjent, der senere blev kaldt Kriminalbetjent, og som i dag er kendt under navnet Efterforsker (som Solve a Mystery skriver i deres indledning).
Og så gik det ellers i gang.

Vi startede med at blive præsenteret for en lille indledende historie, og blev derefter sat til at læse i en avis, der var fundet på gerningsstedet. Havde denne avis overhovedet noget med sagen at gøre? Det skulle vi senere finde ud af.

Vi fik flere og flere små hints jo flere opgaver vi løste – og vi havde det faktisk rigtigt hyggeligt.
Jeg vil selvfølgelig ikke fortælle noget om selve efterforskningen, eller hvad der skete i historien, men kan da godt røbe, at historien hang rigtigt godt sammen, og alt bestemt ikke var, hvad det umiddelbart så ud til at være.
Vi kom rundt på hele området omkring Christiansborg, og måtte se rigtigt godt efter diverse små og meget interessante detaljer – og lige en lille advarsel. Der er rigtigt mange detaljer i området. Disse detaljer udgjorde en stor del af opgaverne, og snakken gik lystigt i familien, for der var vitterligt noget for både store og små, unge som … lidt ældre. Vi var alle på tværs af alder og kunnen underholdt og 100% med hele tiden.

Vi oplevede steder på Christiansborg, hvor flere i familien ikke havde været før, og vi fik talt en masse om ledetråde, gamle avishistorier og mystiske hændelser.

Vi var mere end almindeligt begejstret. Vi nød opgaverne, der ikke var alt for svære (eller også var vi i familien ualmindeligt dygtige, intelligente og vildt seje).

Vi blev ledt rundt i 6 forskellige locations – 6 kapitler i dette super gode og godt gennemtænkte mordmysterie – men så var der så lige kapitel 7, og her vil vi godt komme med et godt råd. Lad være med at tage kapitel 6 og 7 ud af kuverten samtidigt. Min datter Diana og jeg gjorde det og vupti, så så vi lige den sidste løsning. Derfor blev drengene i familien sat til at løse den sidste opgave, som vi piger bare synes var SÅ nem…
Drengene fandt dog løsningen, og sammen fandt vi også det sidste hint.
Vi fuldførte ”Mordet ved Christiansborg Slot” uden… næsten uden problemer, og vi var alle enige om, at det virkelig var et af de bedste mystery hunts vi på noget tidspunkt har været på.

En sjov gimmick fra Solve a Mysterys side var, at man til sidst efter at have gættet hvem, hvad, hvorfor mv. fik oplyst, hvad der var sket, hvis man gættede på konklusion A, og hvad der var sket, hvis man havde konklusion B.

Turen er bestemt handicapvenlig, den er ikke lang, og der er masser af steder, hvor man kan sidde og fundere over opgaverne – eller bare hvile benene. Derudover ser man nogle af Christiansborgs smukke omgivelser, som vi i hvert fald var meget imponeret af.

Tak til Solve a Mystery for dette hunt. Vi havde nogle rigtigt sjove timer – og det var lidt sjovt, at vi mødte en gruppe engelsksprogede piger, der også var i gang med det samme hunt. Vi hilste lige på hinanden, men skulle i hver vores retning.

Mysteriegåden kan købes www.solveamystery.net, hvor man også kan se og læse om andre mysterier fra virksomheden.
Nu påtænker vi at købe den nyeste Solve a Mystery hunt, der foregår i Aarhus – vi er helt pjattede med disse hunts fra Solve a Mystery, hvor alle i familien kan deltage aktivt til en meget billig penge.

Helhedsoplevelsen
Sværhedsgraden
Tilgængelighed

Tina Magling
Anmelder
Juli 2021

Billederne i anmeldelsen er taget på vores tur, men har ikke nødvendigvis noget med selve huntet at gøre.

Don`t copy text!