Østre Gasværk præsenterer CHARLIE OG CHOKOLADEFABRIKKEN

 

Premiere på Østre Gasværk Teater Den 11. februar 2022

CHARLIE & CHOKOLADEFABRIKKEN – ÅRETS MEST VELSMAGENDE MUSICAL KAN NU OPLEVES PÅ ØSTRE GASVÆRK TEATER

Den 11. februar inviterer Østre Gasværk Teater publikum indenfor og sparker året i gang med et brag, ja, faktisk med den største opsætning i årtier. CHARLIE & CHOKOLADEFABRIKKEN er et velsmagende eventyr og en politisk ukorrekt hyldest til magien og fantasien, instrueret af Rune David Grue. En tempofyldt og gakket musical med et spraglet musikunivers, der spænder fra old school Broadway over soul, pop og rock, til militærmarch og tyrolersang.

CHARLIE & CHOKOLADEFABRIKKEN er en samproduktion med Aarhus Teater, hvor forestillingen spillede i foråret 2021.
– ”Charlie & Chokoladefabrikken skal være magisk. Historien er først og fremmest en hyldest til fantasien, magien og forestilllingsevnen. Den minder os om vigtigheden af at drømme og fantasere midt i en hverdag, der nogle gange kan være hård.” Rune David Grue, instruktør

ET USPOLERET BARNESIND OG EN UTILREGNELIG CHOKOLADEDIREKTØR
Den fattige dreng Charlie med det uspolerede barnesind vinder med sin guldbillet en dag på slikkongen Willy Wonkas chokoladefabrik – et magist, sært og syret sted, hvor sukkerstænger vokser mellem brusende chokoladevandfald og en hær af dansende og syngende Oompa-Loompaer koger knas og stads i lange baner. Wonka er mystisk og utilregnelig, på én gang sjov og farlig. Han har sin plan med Charlies besøg på fabrikken. I løbet af den vilde dag bliver der byttet rundt på, hvem der er børn, og hvem der er voksne. Det er også med besøget på Wonkas forunderlige slaraffenland af en chokoladefabrik, at den uskyldige Charlie med det rene hjerte kommer til at stå midt i en kamp imellem det gode og det onde.

FRA BOG OVER FILM TIL TEATER
Børnebogsklassikeren CHARLIE & CHOKOLADEFABRIKKEN er skrevet af Roald Dahl i 1964. Fortællingen er også kendt fra Tim Burtons film med Johnny Depp i rollen som Willy Wonka. Nu lander den spektakulære og farverige musical fra London for første gang i Danmark, hvor vi inviterer publikum ind i et magisk slaraffenland.

MUSICALTALENT OVER FOR MUSICALKORYFÆ
På scenen står dansere og skuespillere klar til at levere et overflødighedshorn af visuel magi, trylleri, skuespil, sang og dans. Til at vække den excentriske slikmager Willy Wonka til live, har Østre Gasværk Teater sikret sig Danmarks nye leading man inden for musical Carsten Svendsen. Med en perlerække af hovedroller i bl.a. The Book of Mormon og Annie Get Your Gun på Det Ny Teater og Carbaret på Aalborg Teaterer Carsten Svendsen en af sin generations mest foretrukne musical-skuespillere herhjemme. Over for Carsten får publikum glæden af musicalkoryfæet Kurt Ravn, som vender tilbage til Gasbeholderen i rollen som Charlies bedstefar Grandpa Joe efter pragtpræstationer i Les Misérables og Atlantis. I rollen som Charlie skiftes de to talentfulde drenge Bertram Hasforth Klem, der også er kendt fra sin rolle som Oliver Twist på Det Ny Teater og Bertram Jarkilde til at stråle i scenelyset.

FAKTA OM CHARLIE & CHOKOLADEFABRIKKEN

Spillested: Østre Gasværk Teater

Spilledage:

Torsdag kl. 16:30 + kl. 18.00

Fredag kl. 19.00

Lørdag/søndag kl. 14

Aldersgrænse: Anbefalet fra 8 år

Spilleperiode og billetsalg: 11. februar 2022 – 6. marts 2022

Find billetter på teaterbilletter.dk, osterbroteater.dk eller på telefon 70272272

CAST & HOLD PÅ CHARLIE & CHOLADEFABRIKKEN

Rune David Grue

– Instruktør

Rune David Grue er uddannet instruktør fra Den Danske Scenekunstskole i 2005. Han har instrueret på en lang række af de danske teaterscener og opsat såvel klassikere og romanbearbejdelser, som ny dramatik og egne tekster. I 2010 modtog han en Reumert som Årets Instruktør for forestillingerne Pornografi på Aalborg Teater samt Ulysses von Ithacia og Forbrændt på Det Kongelige Teater. Fra 2011-2017 var han instruktør ved ensemblet Det Røde Rum på Det Kongelige Teater og har her blandt andet stået bag forestillingerne Hedda Gabler, Sandmanden, Nordisk Fjer og Kunsten altid at få ret. På Aarhus Teater har han iscenesat forestillingerne Hr. Kolpert, TV2 Teaterkoncert, Idioten, Medea, West Side Story og Svend Åge Madsens Se Dagens Lys. Senest har han iscenesat forestillingerne Rædsel på Teater Grob og Romeo og Julie på Vendsyssel Teater. Fra 2021 er han desuden ansat som lektor på Den Danske Scenekunstskole, med ansvar for instruktørlinjen.

CAST:

Carsten Svendsen
Willy Wonka

Bertram Jarkilde
Charlie

Bertram Hasforth Klem
Charlie

Kurt Ravn
Grandpa Joe

Mathias Flint
Candyman + Oompa Loompa

Theresa Sølvsteen
Mrs Bucket + Oompa Loompa

Kimmie Liv Sennova
Mrs. Gloop + Diva + Oompa Loompa

Christian Collenburg
Augustus Gloop + Egern + Oompa Loompa

Kasper Leisner
Mr. Salt

Sophie Marie Jeppesen
Veruca 

Peter Oliver Hansen
Mr. Beauregarde + Oompa Loompa

Nanna Rossen
Violet

Rikke Bilde
Mrs. TeaVee

Ashok Pramanik
Mike TeaVee

Dina Fie Lorentz
Josephine + Diva + Oompa Loompa

Regitze Glenthøj
Georgina + Diva + Oompa Loompa

Matthew Bailey
George + Oompa Loompa

Max-Emil Nissen
Jerry + Crazy for Candy + Oompa Loompa

Katrine Skovbo
Cherry + Oompa Loompa


BAGGRUND – CHARLIE OG CHOKOLADEFABRIKKEN

Den engelske forfatter Roald Dahls bog Charlie & Chokoladefabrikken, udkom i 1964 og betragtes som hans kærlighedserklæring til fantasien og de skæve eksistenser. Roald Dahl (1916-1990) skrev mere end 40 bøger for både børn og voksne. Foruden at være forfatter til bidende satiriske og nogle gange grænsesøgende bøger var Roald Dahl også på andre måder en markant skikkelse; han var bombepilot og spion under Anden Verdenskrig, og da hans lille søn siden fik en alvorlig hovedskade, opfandt han en stente til at dræne kraniet for vand – en metode, der stadig anvendes.

Charlie og Chokoladefabrikken er nok Dahls mest kendte værk og vandt endnu større ud-bredelse, da den blev filmatiseret med Johnny Depp som Willy Wonka i 1987. Blandt andre af Dahls bøger, der er blevet omskabt til film, teater, musicals og opera kan nævnes James and The Giant Peach, Fantastic Mr. Fox, Matilda, The BFG og senest Hollywood-udgaven af The Witches. Musicalen Charlie & Chokoladefabrikken har siden urpremieren i London i 2013 spillet i USA, England, Australien, Italien og Norge. Aarhus Teater og Østre Gasværk Teater skaber musicalen Charlie & Chokoladefabrikken efter dramatiker David Greigs manuskript og Marc Shaimans musik.

David Greig har siden midten af 90 ́erne skrevet en række skuespil og oversat og bear-bejdet en lang række litterære klassikere til scenen, heriblandt Camus ́ Caligula, Sofokles ́ Ødipus og Barries Peter Pan. Marc Shaiman har skabt musikken til forestillingen. Den Grammy-, Emmy- og Tony-belønnede komponist har tidligere hskrevet musik til Broadway-versioner af Hairspray og Catch Me. If You Can samt Hollywood-produktioner som Søvnløs i Seattle, A Few Good Men og senest Mary Poppins Returns, for hvilket han blev dobbelt Oscar-nomineret. Sangteksterne er skrevet af Scott Wittmann og Marc Shaiman, mens Leslie Bricusse og Anthony Newley står bag de sange fra spillefilmen (2005), der også indgår i musicalen. Mathias Flint står for den danske oversættelse og bearbejdelse. Han har tidligere lavet ny-oversættelser Jesus Christ Superstar, West Side Story og The Rocky Horror Show på Aarhus Teater.

Don`t copy text!